Totodata, vanzarile de asigurari de viata si pensii au crescut cu 11% pana la 9,569 miliarde de lire sterline, iar nivelul marjei de profit a grupului a fost la acelasi nivel cu anul 2008, se specifica in acelasi comunicat.

Vânzările din România au crescut ca urmare a introducerii pensiilor obligatorii în cursul anului 2008, iar cele din Ungaria au scăzut, ceea ce reflectă un declin al popularităţii de produse unit-linked. În acelaşi timp, vânzări din Turcia au sporit cu 26%, reflectând atât o creştere a numărului de poliţe vândute, cât şi o orientare asupra afacerilor cu prime mai mari.

Vanzarile companiei pe plan mondial pe segmentul bancassurance au crescut cu 15% in perioada analizata.

"Vanzarile cunosc un trend ascendent si am actionat eficient pentru a imbunatati performantele financiare in piete cheie. Revenirea vanzarilor pe segmentul de bancassurance este un fapt imbucurator, in conditiile in care bancile isi indreapta atentia spre asigurari, care contribuie din ce in ce mai mult la venitul lor", a comentat Andrew Moss, CEO Aviva.


De semenea, in trimestrul intai, grupul Aviva a inregisrat o pozitie semnificativ imbunatatita a capitalului. Astfel, gradul de solvabilitate IGD (Insurance Group Directive) a inregisrtat un surplus de 2,5 miliarde de lire sterline la 31.09.2009, dupa deducerea dividendelor.

"La sfarsitul lunii martie surplusul de capital a crescut semnificativ pana la nivelul de 2,5 miliarde de lire sterline, dupa plata finala a dividendelor aferente anului 2008.O administrare eficienta a operatiunilor si o concentrare pe managementul capitalului ne vor aduce beneficii semnificative. Continuam sa mentinem o directie stabila a business-ului in aceste perioade dificile.” a mai declarat Andrew Moss (foto).

Aviva este cel mai vechi grup de asigurari din lume si cel mai mare din Marea Britanie, cu o istorie datand din 1696. Astazi, Grupul Aviva are 57.000 angajati si 45 milioane de clienti in 27 de tari din intreaga lume. Grupul este lider in asigurari de viata si pensii in Europa, ocupand pozitii de top pe majoritatea pietelor pe care opereaza.

Aviva are venituri din prime de asigurare si investitii de 51,4 miliarde de euro si fonduri in administrare de peste 381 miliarde de liresterline*, ceea ce pozitioneaza Aviva pe locul al cincilea in topul companiilor de asigurari la nivel mondial.

Aviva Grup Romania include trei companii: Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, , dar si Aviva Investors Romania (achizitionata in data de 13 septembrie 2007).