Allianz SE: Scadere cu 41% a profitului operational din T1

Allianz SE, cel mai mare asigurator european dupa valoarea de piata, a anuntat o scadere cu 41%, la 1,3 miliarde euro, a profitului operational din primul trimestru, in contextul in care criza financiara a afectat castigurilor companiilor de asigurari din toata lumea, scrie NewsIn.
Compania, al carei sediul central se afla la Munchen, inregistrase in aceeasi perioada a anului trecut un profit operational de 2,2 miliarde euro. Analistii chestionati de Bloomberg estimasera ca in primele trei luni din 2009 Allianz va avea un profit de 1,33 miliarde euro.

Directorul executiv al companiei, Michael Diekmann, a anuntat ca Allianz are "fonduri adecvate" si nu are nevoie sa stranga capital pentru sustinerea finantelor. Veniturile totale ale asiguratorului s-au ridicat la 27,7 miliarde euro in perioada sus mentionata, de la 27 miliarde euro, in acelasi interval din 2008.

Marti, Allianz si grupul american de carduri de credit American Express au anuntat ca au strans1,9 miliarde dolari impreuna prin vanzarea actiunilor detinute in Banca Industriala si Comerciala a Chinei (ICBC).

Allianz si American Express au vandut parti majore din actiunile ICBC, listata la bursa din Shanghai, pentru 3,86 dolari Hong Kong/actiune, sau cu 4% mai putin fata de pretul actiunilor la inchiderea sedintei bursiere de luni, potrivit declaratiilor unei surse apropiate situatiei.

Allianz a vanzut 3,22 miliarde de actiuni ale ICBC, iar American Express 638,06 actiuni unui grup select de investitori, prin vanzari private, potrivit unui comunicat al ICBC.
Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri