Agentia de evaluare financiara a revizuit, totodata, de la 'negativa' la 'stabila', perspectiva ratingurilor grupului bancar francez.

"Retrogradarea bancii reflecta ingrijorarea legata de potentiale pierderi viitoare, din cauza expunerii ample a SocGen la investitiile din sectorul creditelor structurate si la majorarea riscurilor de creditare, fapt subliniat de anuntul grupului legat de pierderi de 278 milioane euro din primul trimestru al acestui an", a declarat analistul Sylvie Dalmaz, de la agentia de rating.

Standard & Poor's se astepta anterior ca SocGen sa mentina in 2009 un profit consolidat in apropiere de nivelul celui din 2008, dar a eliminat in prezent aceasta varianta, se mai arata imn comunicatul agentiei de rating.

Societe Generale SA, cea de-a treia banca franceza, a raportat pierderi de 278 milioane euro in primul trimestru, din cauza deprecierilor de active si a provizioanelor pentru imprumuturi riscante, potrivit Bloomberg.

In primul trimestru din 2008, banca inregistrase castiguri de 1,1 miliarde euro, iar analistii chestionati de Bloomberg mizasera pe un profit de 332 milioane euro in trimestrul I din 2009.

Societe Generale este prezenta in Romania prin BRD SocGen (BRD), care a obtinut in primul trimestru din 2009 un profit net de 210 milioane lei (49 milioane euro), in scadere cu 19% fata de intervalul similar al anului trecut, in special pe fondul cresterii semnificative a costului riscului de credit.