Un barbat in varsta de 30 de ani, care suferea de probleme cardiace cronice, a decedat saptamana trecuta din cauza a ceea ce par sa fie complicatii provocate de virusul AH1N1 al gripei porcine, au anuntat intr-un comunicat responsabilii din domeniul sanatatii ai acestui stat.

Potrivit presei locale, victima a murit la 6 mai, dupa ce prezentase in mod manifest simptomele gripei incepand cu 30 aprilie. In momentul decesului, autoritatile medicale au conchis ca a fost vorba despre o pneumonie virala, dar acum se considera ca virusul a contribuit la moartea pacientului.

Si in Costa Rica, un barbat in varsta de 53 de ani a murit ieri de gripa porcina ceea ce constituie primul deces inregistrat in America Centrala, a anuntat ministrul sanatatii, Maria Luisa Avila.

Bolnavul, a carui identitate nu a fost divulgata, era spitalizat de saptamana trecuta la San Jose. El suferea de diabet si de o afectiune pulmonara cronica, a precizat ministrul.

Alti opt bolnavi purtatori ai virusului au fost depistati in Costa Rica, tara din America Centrala cea mai afectata de epidemie pana in prezent.