Miliardarul american Warren Buffett spune ca in urma cu un an a fost contactat pentru garantarea activelor Lehman Brothers inainte ca banca de investitii sa intre in faliment si sustine ca nu a primit documentele financiare pe care le-a solicitat, scrie Bloomberg.
Lui Buffett i-a fost cerut sa garanteze pentru Lehman in timp ce Barclays urma sa ia in considerare o oferta pentru companie, a declarat omul de afaceri american, in cadrul unei conferinte. El nu a primit informatiile pe care le-a solicitat in facsimil, iar ulterior si-a dat seama ca a primit un mesaj vocal pe care l-a ratat deoarece nu a stiut cum sa il acceseze.

Lehman si Barclays au purtat discutii privind o posibila preluare cu cateva zile inainte ca banca americana sa intre in faliment, insa acordul nu a fost stabilit la timp. La cateva ore dupa ce Lehman a cerut falimentul, Barclays a contactat din nou reprezentantii companiei si a negociat un acord "foarte rapid", potrivit documentelor emise de Curtea de Justitie Americana.

Brandon Ashcraft, purtatorul de cuvant al Barclays, a refuzat sa comenteze declaratiile lui Buffett.

Buffett, cunoscut ca "Oracolul din Omaha", a declarat ca, in timp ce eforturile Statelor Unite de a indeparta criza financiara au avut succes pe termen scurt, autoritatile de reglementare se vor confrunta cu un deficit provocat de cheltuielile in crestere.

"Guvernul a deschis un robinet cu foc, unul foarte mare", a declarat Buffett. "Urmeaza sa ne ingradim cu mari deficite, si acest lucru va fi foarte dificil", a conchis investitorul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri