Miliardarul american Warren Buffett spune ca in urma cu un an a fost contactat pentru garantarea activelor Lehman Brothers inainte ca banca de investitii sa intre in faliment si sustine ca nu a primit documentele financiare pe care le-a solicitat, scrie Bloomberg.

Lui Buffett i-a fost cerut sa garanteze pentru Lehman in timp ce Barclays urma sa ia in considerare o oferta pentru companie, a declarat omul de afaceri american, in cadrul unei conferinte. El nu a primit informatiile pe care le-a solicitat in facsimil, iar ulterior si-a dat seama ca a primit un mesaj vocal pe care l-a ratat deoarece nu a stiut cum sa il acceseze.

Lehman si Barclays au purtat discutii privind o posibila preluare cu cateva zile inainte ca banca americana sa intre in faliment, insa acordul nu a fost stabilit la timp. La cateva ore dupa ce Lehman a cerut falimentul, Barclays a contactat din nou reprezentantii companiei si a negociat un acord "foarte rapid", potrivit documentelor emise de Curtea de Justitie Americana.

Brandon Ashcraft, purtatorul de cuvant al Barclays, a refuzat sa comenteze declaratiile lui Buffett.

Buffett, cunoscut ca "Oracolul din Omaha", a declarat ca, in timp ce eforturile Statelor Unite de a indeparta criza financiara au avut succes pe termen scurt, autoritatile de reglementare se vor confrunta cu un deficit provocat de cheltuielile in crestere.

"Guvernul a deschis un robinet cu foc, unul foarte mare", a declarat Buffett. "Urmeaza sa ne ingradim cu mari deficite, si acest lucru va fi foarte dificil", a conchis investitorul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
De ce le-a spus "NU" Warren Buffett gigantilor Lehman si AIG in 2008