Legendarul Bruce Wasserstein, unul din cei mai influenti bancheri de investitii din lume, este bolnav, iar starea sa de sanatate a ridicat intrebari in privinta planului de succesiune a casei de investitii Lazard.
Lazard, banca de investitii condusa de Bruce Wasserstein, a anuntat ca liderul sau a fost internat din cauza unor batai neregulate ale inimii, scrie Financial Times. Compania nu a precizat cine il va inlocui pe Wasserstein in perioada de spitalizare si nu a mentionat data internarii.

In calitate de consultant, Bruce Wasserstein este implicat in mod direct alaturi de gigantul american Kraft Foods in incercarea de a prelua rivalul Cadbury, pentru 16,1 miliarde de dolari. Specialistii din piata de fuziuni si achizitii afirma ca spitalizarea lui Wasserstein nu va afecta oferta Cadbury de preluare venita din partea producatorului american Kraft.

Bruce Wasserstein, in varsta de 61 de ani, este renumit pentru consilierea uneia dintre cele mai cunoscute tranzactii - preluarea de catre fondul de investitii Kohlberg, Kravis&Roberts (KKR) a grupului agroalimentar RJR Nabisco, pentru 31 de miliarde de dolari. Negocierile pentru aceasta tranzactie au inspirat chiar si un film artistic de lung-metraj, "Barbarians at the Gate" ("Barbarii la porti").

O alta veste, dar mai tragica, a tulburat piata de mondiala de fuziuni si achizitii: Lionel Pincus, fondatorul fondului de private equity Warburg Pincus, a decedat la finele saptamanii trecute la New York la varsta de 78 de ani.

Lazard, cifrele ultimilor doi ani


August 2007 - banca de investitii raporteaza o scadere de 2,2% a profitului semestrial;

Octombrie 2008 - Lazard da primele semne de suferinta din cauza incetinirii cadentei pietei de M&A;

Iulie 2009
- semne bune pentru Lazard: castiguri peste estimari;

Septembrie 2009 - Lazard consiliaza negocierile dintre Kraft si Cadbury, una din cele mai asteptate tranzactii din 2009;






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri