Lazard, banca de investitii condusa de Bruce Wasserstein, a anuntat ca liderul sau a fost internat din cauza unor batai neregulate ale inimii, scrie Financial Times. Compania nu a precizat cine il va inlocui pe Wasserstein in perioada de spitalizare si nu a mentionat data internarii.

In calitate de consultant, Bruce Wasserstein este implicat in mod direct alaturi de gigantul american Kraft Foods in incercarea de a prelua rivalul Cadbury, pentru 16,1 miliarde de dolari. Specialistii din piata de fuziuni si achizitii afirma ca spitalizarea lui Wasserstein nu va afecta oferta Cadbury de preluare venita din partea producatorului american Kraft.

Bruce Wasserstein, in varsta de 61 de ani, este renumit pentru consilierea uneia dintre cele mai cunoscute tranzactii - preluarea de catre fondul de investitii Kohlberg, Kravis&Roberts (KKR) a grupului agroalimentar RJR Nabisco, pentru 31 de miliarde de dolari. Negocierile pentru aceasta tranzactie au inspirat chiar si un film artistic de lung-metraj, "Barbarians at the Gate" ("Barbarii la porti").

O alta veste, dar mai tragica, a tulburat piata de mondiala de fuziuni si achizitii: Lionel Pincus, fondatorul fondului de private equity Warburg Pincus, a decedat la finele saptamanii trecute la New York la varsta de 78 de ani.

Lazard, cifrele ultimilor doi ani


August 2007 - banca de investitii raporteaza o scadere de 2,2% a profitului semestrial;

Octombrie 2008 - Lazard da primele semne de suferinta din cauza incetinirii cadentei pietei de M&A;

Iulie 2009
- semne bune pentru Lazard: castiguri peste estimari;

Septembrie 2009 - Lazard consiliaza negocierile dintre Kraft si Cadbury, una din cele mai asteptate tranzactii din 2009;