News Corporation, proprietate a miliardarului Rupert Murdoch, va anunta o oferta de sapte miliarde de dolari pentru achizitia a 17,9 la suta din actiunile Fox Entertainment, potrivit unor surse din media, citate de Mediafax.

Cotidianul New York Times a indicat, citand directori implicati in tranzactie, ca Murdoch va face, in curand, un anunt oficial privind preluarea actiunilor Fox. News Corporation controleaza in prezent 82,1 la suta din titlurile grupului Fox Entertainment.

In editia de duminica a Wall Street Journal se arata ca News Corporation va anunta in urmatoarele zile o "oferta de miliarde de dolari" pentru pachetul de actiuni pe care Murdoch nu il detine inca la grupul Fox.

Potrivit ziarului, tranzactia a fost aprobata de consiliul de administratie al News Corporation si va duce la intarirea controlului asupra unora dintre cele mai importante active media din Statele Unite, precum reteaua de canale de televiziune Fox si serviciul de telecomunicatii prin satelit DirecTV. Imperiul media News Corporation a fost construit de Rupert Murdoch incepand cu un singur ziar la Adelaide, Australia.
Anul trecut, a revenit cu sediul social in Statele Unite si a schimbat locul de cotare al actiunilor sale de la bursa din Australia la Bursa de Valori de la New York.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: Finlanda nu a înregistrat niciun caz nou de infectare
Setari Cookie-uri