Indicele increderii directorilor si consumatorilor in economia zonei euro a avansat in aprilie la 100,6 puncte, de la 97,9 puncte in martie, a anuntat Comisia Europeana.

Nivelul a depasit estimarile analistilor, care se asteptau ca indicele sa avanseze la doar 99,4 puncte, potrivit NewsIn.

In Germania, cea mai mare economie din UE, numarul de someri a scazut in aprilie cu 68.000, la 3,29 milioane, declin de peste sapte ori mai mare decat prevedeau economistii.

Accelerarea cresterii economice mondiale duce la cresterea increderii in economie si la cresterea vanzarilor in cadrul companiilor. Cu toate acestea, criza bugetara din Grecia risca deja sa afecteze revenirea economica. Actiunile si obligatiunile din Europa s-au depreciat in aceasta saptamana, dupa ce Standard & Poor’s a redus ratingurile Greciei, Portugaliei si Spaniei.

Cresterea increderii "contrasteaza puternic cu accentuarea temerilor referitoare la extinderea crizei din Grecia", a declarat Martin van Vliet, economist in cadrul ING Group. "Cresterea economica din al doilea trimestru ar putea fi incurajatoare, insa, in contextul in care criza din Grecia da semne de extindere, perspectivele de revenire sunt din ce in ce mai nesigure", a mai spus el.