Asiguratorul Swiss Re a afisat un profit net de 158 milioane de dolari pentru primul trimestru al acestui an, in crestere cu 22% fata de perioada similara a anului trecut, in contextul in care veniturile au compensat impactul negativ a doua dezastre naturale asupra afacerilor de pe segmentul de raspunderi civile si property.
In primul trimestru din 2009, asiguratorul a inregistrat un profit net de 130 milioane de euro, scrie MarketWatch.

Veniturile pe actiune au fost, in primele trei luni ale anului, de 0,49 franci elvetieni (0,44 dolari), ceea ce reprezinta o crestere de 9% de la 0,45 franci, in aceeasi perioada a anului trecut.

Swiss Re a mentionat ca rezultatele au fost afectate de daunele platite in urma a doua dezastre naturale. In ceea ce priveste cutremurul din Chile, de pe 27 februarie, estimarile arata ca despagubirile se ridica la o valoare totala de 500 de milioane de dolari si la 100 de milioane de dolari in cazul furtunii Xynthia din 26-28 februarie, care a provocat daune majore in Spania si Franta.

Venitul operational al companiei din afacerile cu asigurari de raspundere civila si property (locuinte si bunuri n.r.) a scazut cu 69%, pana la 259 milioane de dolari in primele trei luni din 2010.

Rata combinata a companiei s-a deteriorat pana la 109,4%, de la 90,2%. O rata combinata sub 100% indica profitabilitatea industriei asigurarilor.

Afacerile din asigurarile de viata si sanatate ale companiei au insumat 345 milioane de dolari in primul trimestru. Pe bursa din Zurich, actiunile Swiss Re au crescut cu 5,09%, pana la 46,88 franci elvetieni (42,2 dolari).

Explozia de pe platforma petroliera Deepwater Horizon din Golful Mexic de pe 20 aprilie, care a cauzat o pata de petrol, va provoca o pierdere, la nivel de piata, intre 1,5 miliarde de dolari si 3,5 miliarde de dolari, a mentionat compania.

La nivel de grup, pierderile Swiss Re inainte de taxte, in urma exploziei sunt estimate a fi in jurul a 200 de milioane de dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri