Astfel, dupa primele minute de tranzactionare, indicele Dow Jones scadea cu 95,60 puncte, la 10.041,03 puncte, iar indicele compozit Nasdaq, dominat de titluri tehnologice, pierdea 15,97 puncte, ajungand la 2.241,07 puncte, scrie NewsIn.

Indicele extins Standard & Poor's 500 a scazut cu 1%, la 1.078,49 puncte.

Piata bursiera americana a inceput luna iunie cu scaderi usoare, pe fondul evolutiei economice din Europa, Asia si Orientul Mijlociu care a speriat investitorii si i-a facut sa isi indrepte atentia spre active mai sigure, conform Marketwatch.

Actiunile de pe Wall Street au inregistrat scaderi ieri, dupa ce temerile investitorilor au fost alimentate de situatia bancilor europene, de problemele intampinate de BP in restrangerea petei de petrol din Golful Mexic, incetinirea productiei industriale din China si aparentul esec al achizitiei diviziei asiatice a American International Group (AIG) de catre britanicii de la Prudential.

Incercarile grupului britanic Prudential de a negocia un pret mai mic decat cel initial, de 35,5 miliarde dolari, pentru divizia asiatica a American International Group (AIG) au esuat, dupa refuzul americanilor, punand in pericol tranzactia, informeaza Bloomberg.

Intentia celor de la Prudential era sa aduca pretul tranzactiei la valoarea de 30,4 miliarde dolari, conform unei declaratii a reprezentantilor companiei britanice pentru Bloomberg."AIG a decis sa mentina termenii initiali ai contractului preliminar semnat cu Prudential", mai specifica anuntul britanicilor. In urma acestui anunt, actiunile companiei din Marea Britanie au castigat 4,8% pe Bursa din Londra.

"S-a sfarsit", a declarat Barrie Cornes, analist londonez din cadrul Panmure Gordon & Co, care plaseaza o recomandare de "cumparare" pe actiunile companiilor. "AIG a pus capat efectiv tranzactiei", a adaugat analistul financiar pentru jurnalistii de la Bloomberg.

In Europa, indicii principalelor burse erau in scadere usoara in jurul orei 17:00, ieri ora Romaniei. Astfel: FTSE 100, al pietei londoneze, scadea cu 1,10%, la 5.131,10 puncte, indicele DAX, de la Frankfurt, pierdea 0,25%, la 5.949,54 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, scadea cu 0,68% la 3.483,82 puncte.