Dino este un lant de magazine alimentare de proximitate, fondat cu capital polonez in 1999. In prezent, lantul numara 97 de magazine, localizate in special in vestul Poloniei, compania deschizand in medie 1-2 noi magazine pe luna. Veniturile Dino au totalizat 97de milioane de euro in 2009, iar in acest an sunt prevazute sa creasca cu 30%, depasind 135 milioane de euro.

“Consideram ca Dino este o investitie atractiva. Suntem impresionati de ritmul alert cu care s-a dezvoltat in ultimii trei ani, de-a lungul carora compania si-a triplat profitul. Vedem oportunitati pentru dezvoltarea ulterioara a Dino prin extinderea lantului in diverse alte regiuni ale Poloniei”, a spus Michal Rusiecki, managing partner la Enterprise Investors (EI) si care conduce aceasta investitie.

“Scopul nostru este sa extindem lantul in mod dinamic, prin deschiderea a cel putin 30-40 de magazine in urmatorii cativa ani. Va fi mult mai usor sa reusim acest lucru alaturi de EI” a spus Szymon Piduch, presedintele Dino.

Enterprise Investors este cea mai veche si una dintre cele mai mari companii de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est. Capitalul total al celor sapte fonduri administrate de Enterprise Investors se ridica la 1,7 miliarde de euro. Pana acum, aceste fonduri au investit 1,3 miliarde de euro in 118 companii ce activeaza in diverse sectoare economice si au vandut 91de companii generand 1,4 miliarde de euro. Fondurile detin in prezent investitii in 27 de companii. Enterprise Investors are o vasta experienta investitionala in retail, investind pana acum peste 270 milioane de euro in diverse lanturi de retail.

In 2002, EI a listat holdingul Emperia (fost Eldorado) la WSE, Bursa de Valori din Varsovia, dupa dezvoltarea lantului sau de retail (magazinele Stokrotka si Groszek) impreuna cu proprietarii si managementul companiei. In 2005-2007, fondurile au investit in Artima, lantul romanesc de supermarketuri, pe care l-au vandut ulterior retailerului francez Carrefour, tripland investitia originala. In 2009, fondurile EI au achizitionat unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania, Profi Rom Food Group, cu care sunt acum in plin proces de dezvoltare.

Citeste povestea tranzactiei Profi-Enterprise Investors.