Norma la care va renunta guvernul excepteaza de la taxare asiguratorii inregistrati dupa 1 iulie 2007, potrivit Mediafax. Comisia Europeana (CE) ar fi respins, probabil, o astfel de prevedere.

CE a apreciat saptamana trecuta ca mai multe proiecte de lege propuse de Budapesta par a nu fi in concordanta cu legislatia europena. Comisia s-a referit, cel mai probabil, la chiar norma privind exceptarea anumitor companii de asigurari de la plata noii taxe.

Exceptia ar fi fost benefica unui numar restrans de asiguratori, dintre care cel mai important are legaturi cu fosti si actuali membrii ai partidului de guvernamant, Fidesz.

Citeste si:

Una dintre aceste companii, CIG Pannonia Eletbiztosito, are ca presedinte pe Zsigmond Jarai, fost ministru de Finante si apoi guvernator al bancii nationale sub guvernul din perioada 1998-2002, format din membrii ai actualului partid de guvernamant.

Parlamentul va dezbate joi legea referitoare la suprataxarea sectorului financiar.

Reprezentantii FMI si UE au renuntat sambata la discutiile cu guvernul ungar pentru evaluarea acordului de ajutor extern, dupa ce autoritatile maghiare au respins ideea adoptarii a noi masuri de austeritate, optand in schimb pentru taxarea suplimentara a bancilor si plafonarea salariilor din sectorul public, inclusiv pe cele ale oficialilor bancii centrale.