In luna august, numarul de posturi a scazut cu 54.000, dupa ce posturile temporare infiintate de guvern pentru realizarea unui recensamant au fost reduse cu 114.000, transmite Reuters.

Sectorul privat, considerat un indicator al stabilitatii pietei muncii, a inregistrat o crestere de 67.000 de posturi, dupa un avans de 107.000 de locuri de munca in luna anteriora.

Declinul pietei muncii a fost aproximativ de doua ori mai mic decat asteptarile. Analistii consultati de Reuters au estimat o scadere de 100.000 de posturi a pietei muncii, respectiv un avans de 41.000 in domeniul privat.

Citeste si:

"Este nevoie ca sectorul privat sa inceapa sa angajeze mai agresiv pentru ca recuperarea sa se accelereze", a afirmat Ryan Sweet, economist la Moody's.

Declinul sub asteptari al pietei muncii in luna august ar putea tempera temerile ca economia reintra in recesiune si va reduce presiunea asupra Rezervei Federale pentru a lansa un nou program de achizitii de active pentru a mentine costurile imprumuturilor la un nivel scazut.