Banca Centrala Europeana (BCE) a prezentat noi reguli referitoare la operatiunile sale de refinantare, care inaspresc accesul institutiilor de credit din zona euro la fondurile bancii, transmite AFP.
BCE introduce, printre altele, "dispozitii mai clare si mai riguroase referitoare la activele prin care sunt garantate unele titluri, clasificand swap-urile si titlurile sintetice ca active care nu confera drept la eliberarea de capital", se arata intr-un comunicat al institutiei financiare, potrivit Mediafax.

Noile reguli sunt practic restrictii pentru anumite garantii oferite de banci pentru a avea acces la imprumuturile BCE, in special pentru ABS (asset-backed securities - titluri de valoare garantate cu active), strans legate de declansarea crizei subprime.

BCE a decis, de asemenea, "in numele prudentei", sa acorde o mai mare libertate bancilor centrale din zona euro in a accepta sau nu anumite garantii. Aceasta inseamna ca bancile centrale pot acum sa refuze mai usor creditarea institutiilor financiare care prezinta riscul de a intra in insolvabilitate.

O alta regula a BCE prevede ca bancile nu mai pot prezenta ca garantii la imprumuturi active bazate pe credite ipotecare pe care chiar ele le-au emis.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri