"Nu suntem in favoarea extinderii perioadei de rambursare a ajutorului financiar de catre Grecia. O astfel de masura ar fi prematura", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului german de Finante, Bertrand Benoit, intr-un interviu telefonic.

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, si guvernatorul Bancii Italiei, Lorenzo Bini Smaghi, membru in conducerea Bancii Centrale Europene, au facut referiri la posibilitatea extinderii perioadei de rambursare a ajutorului de 110 miliarde de euro, in contextul temerilor ca Grecia ar putea avea nevoie de restructurarea datoriilor uriase.

Germania a fost reticenta la aprobarea ajutorului de urgenta pentru Grecia, iar cancelarul Merkel a cerut implicarea FMI.

Citeste si:

In schimbul ajutorului, Grecia s-a angajat sa reduca deficitul bugetar de la 13,6% din PIB in 2009 la sub 3% din PIB pana in 2014. Guvernul condus de George Papandreou a decis reducerea salariilor si pensiilor si a majorat impozitele pentru a restrange deficitul.

UE a incercat, intr-un comunicat, sa respinga speculatiile ca este analizata extinderea perioadei de trei ani de rambursare a ajutorului, aratand ca este improbabil ca Grecia sa aiba nevoie de o perioada mai lunga pentru returnarea imprumuturilor de urgenta avand in vedere progresele realizate in reducerea deficitului bugetar.