"Vom face ceea ce este in interesul Marii Britanii. Irlanda este cel mai apropiat vecin si este in interesul nostru ca economia irlandeza sa reuseasca", a afirmat Osborne, potrivit Mediafax.

Comisarul european pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, declarat la randul sau ca "se discuta" participarea Marii Britanii.

"Aceasta participare vine intr-un mod natural, deoarece bancile britanice au o expunere semnificativa in Irlanda. Sunt interconexiuni foarte puternice in sectorul bancar", a spus el.

Ministrii de Finante din zona euro si FMI au convenit marti, la Bruxelles, sa intervina daca va fi necesar in salvarea sectorului bancar irlandez, in conditiile in care stabilitatea Uniunii Europene este amenintata din nou de turbulentele de pe piete.

Citeste si:

Discutiile dintre Dublin, Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si FMI se vor intensifica in urmatoarele zile pentru a se stabili cea mai buna modalitate de a ajuta bancile irlandeze. O misiune comuna a celor trei institutii va sosi joi in Irlanda.

Presedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, a indicat ca guvernul irlandez va decide "in urmatoarele zile" daca va apela sau nu la un ajutor financiar extern.

Irlanda poate conta, pentru sustinerea bancilor, pe fondul de stabilitate financiara, de 440 de miliarde de euro, infiintat in aceasta primavara de statele din zona euro in urma crizei elene. Fondurile totale ale programului se pot ridica la 750 de miliarde de euro, daca sunt incluse contributiile promise de FMI si UE.

Marea Britanie a indicat, la acea data, ca nu va participa la acest fond de urgenta.