Alte trei banci regionale au dat faliment in SUA, ridicand la 149 numarul institutiilor bancare care si-au inchis portile de la inceputul anului, a anuntat FDIC, unul dintre organismele de reglementare bancara americane, scrie 9AM.ro.

First Banking Center, o banca din statul Wisconsin (nord), a fost inchisa vineri si va fi cumparata de First Michigan Bank, din Michigan (nord). Ea detinea 17 agentii si active de 750,7 milioane de dolari SUA.

Allegiance Bank of North America, o banca din Pennsylvenia (est), care detinea cinci agentii si active de 106,6 milioane de dolari, va fi preluata de VIST Bank, din acelasi stat american.

Ultima, Gulf State Community Bank, o banca din Florida (sud-est), s-a inchis si ea si va fi preluata de Centennial Bank (centre). Gulf State Community Bank detinea cinci agentii si active de 112,1 milioane dolari.

Falimentele bancare au depasit, in luna noiembrie, cele 140 de inchideri contabilizate pe intreaga durata a anului 2009, care la randul sau depasise recordul precedent din 1992. In 1989, au fost inregistrate insa cele mai multe falimente bancare in SUA dupa cel de-al doilea razboi mondial, respectiv 534.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Bancile risca divizarea, daca politica recompensarii nu se schimba