Italia si Franta, eforturi comune in domeniul energiei

Italia si Franta vor sa isi coordoneze eforturile in Europa in sectorul energiei si sa coopereze mai bine in special in domeniul nuclar, au declarat, vineri, la Roma, ministrii Industriei din cele doua tari, Paolo Romani si Eric Besson, transmite AFP, citat de Mediafax.

"Am vorbit despre South Stream, TGI (Turcia-Grecia-Italia) si Nabucco, trei gazoducte care vor deservi Europa, si am convenit cu Besson ca este important ca tarile mari sa colaboreze, intrucat consideram ca cele trei proiecte nu sunt probabil compatibile", a declarat Romani.

In conditiile in care exista finantare europeana pentru aceste proiecte, Europa trebuie sa ajunga la o intelegere pe acest subiect, a declarat Besson.

El considera ca este necesara o intalnire pe tema energiei intre Franta, Italia si Germania si a anuntat ca va avea loc o reuniune informala la Nisa, fara sa precizeze data.

In privinta sectorului nuclear, cooperarea intre Franta si Italia reprezinta o decizie ireversibila, a explicat ministrul francez.

"Suntem la dispozitia guvernului italian, a companiilor care pun problema ocuparii fortei de munca si a cetatenilor ingrijorati de siguranta instalatiilor, pentru a explica de ce Franta persista in optiunea nucleara", a spus Besson.

Guvernul italian condus de Silvio Berlusconi a decis in 2008 ca Italia sa revina la energia nucleara, dupa ce a renuntat prin referendum la aceasta, in urma catastrofei de la Cernobal.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri