"Am vorbit despre South Stream, TGI (Turcia-Grecia-Italia) si Nabucco, trei gazoducte care vor deservi Europa, si am convenit cu Besson ca este important ca tarile mari sa colaboreze, intrucat consideram ca cele trei proiecte nu sunt probabil compatibile", a declarat Romani.

In conditiile in care exista finantare europeana pentru aceste proiecte, Europa trebuie sa ajunga la o intelegere pe acest subiect, a declarat Besson.

El considera ca este necesara o intalnire pe tema energiei intre Franta, Italia si Germania si a anuntat ca va avea loc o reuniune informala la Nisa, fara sa precizeze data.

In privinta sectorului nuclear, cooperarea intre Franta si Italia reprezinta o decizie ireversibila, a explicat ministrul francez.

Citeste si:

"Suntem la dispozitia guvernului italian, a companiilor care pun problema ocuparii fortei de munca si a cetatenilor ingrijorati de siguranta instalatiilor, pentru a explica de ce Franta persista in optiunea nucleara", a spus Besson.

Guvernul italian condus de Silvio Berlusconi a decis in 2008 ca Italia sa revina la energia nucleara, dupa ce a renuntat prin referendum la aceasta, in urma catastrofei de la Cernobal.