Sanofi-Aventis este la un pas de cumpararea Genzyme Corp, tranzactie evaluata la 20 miliarde de dolari, la aproape noua luni de la prima oferta din partea grupului farmaceutic francez pentru compania americana de biotehnologie, transmite Reuters.

Consiliile de administratie ale celor doua companii se intalnesc la Boston pentru a lua o decizie privind oferta Sanofi, au declarat surse apropiate situatiei, potrivit Mediafax.

Acordul ar putea fi semnat la un pret de 74 de dolari pe actiune, reprezentand un total de peste 19 miliarde de dolari, plus o clauza care ar putea aduce actionarilor Genzyme alti 5-6 dolari pe actiune.

Achizitia Genzyme ar oferi Sanofi o noua zona de dezvoltare si crestere pe un segment foarte profitabil al pietei. Grupul francez cauta sa-si diversifice operatiunile, anticipand ca expirarea unor brvete care ii asigura exclusivitate pe anumite medicamente va taia circa o treime din vanzarile anuale in perioada 2008-2013.

Directorul general al Sanofi-Aventis, Chris Viehbacher, care a vorbit pentru prima data de o achizitie cu seful Genzyme Henri Termeer in mai 2010, a facut prima oferta oficiala pentru compania americana direct catre actionarii acesteia, la 69 de dolari pe actiune.

Intre timp, cele doua companii au inceput sa negocieze direct la nivel de management pe preturi mai mari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri