Casa de avocatura Musat & Asociatii a fost implicata in vanzarea secundara a unui pachet de 15% din actiunile Transelectrica, consiliind Oficiul Participatiilor Statului in Privatizari si Industrie (OPSPI) inca de la initierea proiectului din martie 2011.

Mandatul a inclus selectia consortiului de intermediere, pana la supervizarea tuturor activitatilor, incluzand negocierea contractului de intermediere, realizarea prospectului, structurarea tranzactiei si asistenta pe tot parcursul procesului de vanzare.

“Structurarea ofertei intr-o maniera care sa permita incadrarea in termenele stranse agreate cu Fondul Monetar International, derularea discutiilor cu autoritatile de reglementare, armonizarea procesului de culegere a informatiilor relevante conform reglementarilor europene au reprezentat o parte dintre aspectele juridice cheie, care au necesitat o atentie deosebita”, spune Miruna Suciu, partener si coordonator al departamentelor de energie si piete de capital.

Ea a condus echipa de sase avocati experimentati in tranzactii complexe pe piata de capital implicata in acest proiect. “Am avut ca modele SPO-uri derulate in spatiul european, pe piete mai mature”, adauga Miruna Suciu.

Musat & Asociatii mai este implicata in alte doua proiecte importante pe piata de capital: vanzarea pachetului de 15% din actiunile Transgaz la Bursa de Valori Bucuresti si lansarea ofertei publice initiale pentru vanzarea a 20% din Tarom.

Oferta Transelectrica se va inchide pe 27 martie. Pretul minim la care se pot face subscrierile este de 14,9 lei/actiune, in vreme ce pretul maxim este de 19,2 lei/actiune. Investitorii pot subscrie prin intermediul celor trei brokeri care intermediaza tranzactia, precum si prin intermediul celorlalti brokeri care au semnat acorduri cu membrii consortiului.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sebastian Burduja isi da demisia din board-ul Transelectrica