Cantitatea de lemn taiat ilegal confiscata a crescut cu 45% fata de anul trecut

Politistii si jandarmii au intensificat, in primul trimestru din 2016, actiunile de combatere a taierilor ilegale de arbori si au facut mai multe controale atat la transportatorii de material lemnos, cat si la centrele de prelucrare a lemnului, cantitatea confiscata fiind cu 45% mai mare in primul trimestru din 2016 fata de aceeasi perioada a anului trecut, informeaza News.ro.

Politistii si jandarmii au organizat, in primul trimestru din 2016, actiuni atat independent, cat si impreuna cu ceilalti responsabili din cadrul directiilor silvice, comisariatelor judetene de mediu, inspectoratelor teritoriale de munca si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

”In primul trimestru al anului au fost solutionate cu 22% mai multe dosare penale fata de trimestrul I din 2015 (cu 328 de dosare solutionate mai mult), fiind inregistrata o crestere cu aproximativ 17% a numarului de infractiuni silvice sesizate din oficiu (de la 940 la 1.098 fapte). De asemenea, cantitatea de material lemnos confiscat a crescut cu 45%, de la 15.000 de metri cubi in 2015, la 22.000 de metri cubi in 2016”, se arata in comunicat.

Si numarul de actiuni pentru combaterea defrisarilor ilegale s-a marit. Anul trecut, au fost organizate peste 32.500 de verificari in teren la transportatori, la centrele de prelucrare si cele de depozitare a lemnului. In cadrul acestor actiuni au fost verificate peste 85.600 de mijloace de transport, exploatari forestiere, depozite si ocoale silvice.

Citeste si:
România primește ultimatum de la Comisia Europeană pentru defrișări...
România primește ultimatum de...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...
Sursa foto: basel101658/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri