Cartile scrise de detinuti vor trebui confirmate. Potrivit proiectului de lege pus in dezbatere de Ministerul Justitiei, dupa finalizarea lucrarii, detinutul formuleaza o cerere scrisa conducerii penitenciarului, in vederea efectuarii demersurilor necesare pentru confirmarea caracterului stiintific al lucrarii, de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS), conform News.ro

La cererea depusa, detinutul anexeaza lucrarea stiintifica, in original, precum si declaratia pe proprie raspundere din care sa rezulte ca este autorul lucrarii. Mai departe, directorul penitenciarului informeaza CNCS cu privire la existenta unei lucrari elaborate, mentionand domeniul si specializarea universitara si numarul de pagini si solicita comunicarea costurilor evaluarii acesteia.

Detinutul suporta integral costurile evaluarii si, dupa achitarea acestora, directorul penitenciarului transmite lucrarea elaborata de detinut la CNCS. “Consiliul National desemneaza in mod aleatoriu trei evaluatori din baza de date, care fac evaluarea lucrarii si stabilesc daca aceasta are sau nu caracter stiintific. Evaluatorilor nu li se comunica identitatea autorului lucrarii, iar identitatea evaluatorilor desemnati ramane confidentiala”, se arata in proiectul de lege.

In legatura cu orele de munca pontate ca urmare a elaborarii lucrararii, “evidenta zilnica a activitatii se tine de catre persoana desemnata cu monitorizarea activitatii. In acest sens, la sfarsitul fiecarei zile, persoana privata de libertate prezinta materialele elaborate care vor fi consemnate intr-un proces-verbal, semnat de ambele persoane”, se mai arata in proiectul de lege aflat in dezbatere publica si afisat pe site-ul ministerului.

Guvernul a suspendat in 2 februarie, pana la 1 septembrie, articolul de lege care prevedea ca, in cazul elaborarii de lucrari stiintifice sau inventii si inovatii brevetate, se considera 30 de zile executate pentru fiecare lucrare stiintifica sau inventie si inovatie brevetata.
Potrivit noilor reglemantari, articolul 96 alineatul (1), litera f) din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate se modifica si se completeaza astfel: "f) in cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii brevetate, se considera 20 de zile executate pe intreaga durata a executarii pedepsei, inclusiv in cazul pedepselor contopite, indiferent de numarul lucrarilor stiintifice sau al inventiilor realizate.”

Sursa foto: Frannyanne / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri