Inalta Curte a suspendat executarea pedepsei si in cazul Elenei Udrea, condamnata definitiv la 6 ani de inchisoare in Dosarul Gala Bute, a anuntat avocatul acesteia citat de televiziunile de stiri. Veronel Radulescu, avocatul Elenei Udrea, declara in aceasta dimineata ca a solicitat instantei o preschimbare a termenului dupa ce magistratii Inaltei Curti au decis amanarea judecarii cererii de suspendare a executarii pedepsei pentru data de 28 ianuarie.

Update: Inalta Curte a suspendat executarea pedepsei si in cazul Elenei Udrea, condamnata definitiv la 6 ani de inchisoare in Dosarul Gala Bute, a anuntat avocatul acesteia citat de televiziunile de stiri.

Elena Udrea a depus, prin avocat, o cerere de suspendare a pedepsei, insa judecarea acesteia a fost initial amanata pentru 28 ianuarie, deoarece dosarul nu se afla in arhiva.

Contestatia in anulare formulata de Elena Udrea s-a judecat totusi, azi, ca urmare a schimbarii termenului de judecata.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Radulescu, s-a prezentat la ICCJ, joi, pentru a cere schimbarea termenului initial de judecare a constestatiei in anulare formulata in numele ei, precizand ca magistratii au dat dovada de "obstructionare a justitiei", pentru ca nu au suspendat pedeapsa si pentru clienta sa.

”A fost socata de solutia data de instanta si mi-a solicitat in functie si de modul cum va fi solutionata cererea noastra de preschimbarea termenului sa formulez o sesizare catre CSM pentru a sesiza aceasta inechitate care conduce practic la incalcarea unui drept fundamental, dreptul la libertate”, a declarat avocatul Veronel Radulescu.

Acesta a precizat ca sesizarea va fi facuta catre Inspectia Judiciara din CSM. ”Deci ne gandim serios la acest lucru, doamna Udrea mi-a cerut sa iau in calcul si sa formulez aceasta cerere in functie de cum va fi solutionata cererea noastra de preschimbare de termen”, a mai spus Radulescu.

Avocatul sustine ca judecatorii au comis o inechetate in cazul Elenei Udrea, avand in vedere ca in alte cauze in care s-a cerut suspendarea executarii pedepsei s-au pronuntat miercuri seara.

Val de eliberari in dosare celebre

Curtea Suprema a decis miercuri noapte eliberarea mai multor persoane in trei dosare celebre in care avocatii condamnatilor au invocat ilegalitatea completurilor de cinci judecatori, transmite Digi 24. Printre cei eliberati din penitenciare se numara Rudel Obreja, Constantin Nita si Dan Sova

Cei trei au cerut rejudecarea proceselor si au facut contestatii in anulare, in acest ultim caz fiind fixate termene dupa 20 ianuarie 2019. Judecatorii au decis suspendarea executarii pedepsei, dupa ce cererile de contestatii in anulare au primit termene dupa 20 ianuarie 2019.

Decizii similare au fost pronuntate si in cazurile Alina Bica, fosta sefa DIICOT, si Serban Pop, fostul presedinte al ANAF.

Decizia a fost luata de completul care judeca si apelul lui Liviu Dragnea in dosarul privind angajarile fictive. Completul de 5 judecatori (C5) P2 este format din judecatoarele Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa si Simona Enceanu.

La inceputul lunii decembrie, o instanta din Costa Rica a decis sa prelungeasca arestul preventiv pentru Elena Udrea si Alina Bica. Judecatorii au dat curs solicitarii procurorilor care au sustinut in fata instantei ca arestul preventiv in cazul acestora ar trebui prelungit pana cand autoritatile costaricane se vor pronunta asupra cererii de extradare formulate de catre statul roman.

Potrivit site-ului ameliarueda.com, procurorii vor prelungirea arestului pana la o solutie definitiva privind cererea de extradare. ”Daca este necesar vom cere prelungiri distincte pana cand procesul de extradare solicitat de Romania se incheie”, a declarat un procuror din Costa Rica.

Decizia este un nou esec pentru Elena Udrea si Alina Bica de a obtine eliberarea. Primul a fost pe 2 noiembrie cand o curte din San Jose le-a respins cererea. Nici la Camera Constitutionala nu au avut mai mult succes cu cererea facuta pe 16 noiembrie.

Alina Bica a ajuns in Costa Rica in iulie 2017, fiind urmata de Elena Udrea in februarie acest an.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri