In topul celor mai fericite tari din lumea, in 2017, pe primul loc se afla Norvegia, cu un scor general de 7,537. Clasamentul este completat de Danemarca, Islanda, Elvetia, Finlanda, Olanda, Canada, Noua Zeelanda, Australia si Suedia, potrivit News.ro.

Tarile din Africa Subsahariana, alaturi de Siria si Yemen, ocupa ultimele locuri in raportul anual al fericirii - ce include 155 de state -, realizat pentru al cincilea an consecutiv de ONU.

In acest an, Romania se afla pe locul al 57-lea, cu un scor mediu de 5,825. Germania se afla pe locul al 16-lea, Marea Britanie pe locul al 19-lea, iar Franta pe pozitia a 31-a. Statele Unite au pierdut un loc fata de clasamentul de anul trecut si se afla pe locul al 14-lea.

Citeste si:

Clasamentul este realizat pe baza unui punctaj global care include sase factori: PIB-ul per locuitor, Sprijin social, Speranta pentru o viata sanatoasa, Libertatea de a face schimbari in viata, Generozitate si Incredere.

Autorii raportului au indemnat guvernele lumii sa urmeze exemplul Emiratelor Arabe Unite si al altor tari care au infiintat ministere ale Fericirii.

In 2016, pe primul loc s-a clasat Danemarca, al carei punctaj a fost de 7,526, urmata de Elvetia, Islanda, Norvegia si Finlanda. Romania se afla pe pozitia a 71-a cu un scor mediu de 5,528.

Sursa foto: Shutterstock: William Perugini