Trebuie să participi la o întâlnire de afaceri? În afara faptului că este nevoie să te pregătești corespunzător, vrei să fii sigur că ești îmbrăcat corect, astfel încât să nu transmiți mesaje greșite celor din jur.

Din acest motiv, indiferent de stilul vestimentar pe care-l abordezi în viața de zi cu zi, întâlnirile de afaceri trebuie să presupună ținute de succes, respectând anumite reguli vestimentare. Află cum sa te îmbraci pentru o întâlnire de afaceri, din rândurile de mai jos!

Ținuta business pentru femei

Chiar dacă o ținută business implică un cod vestimentar mai sobru, femeile au la dispoziție numeroase articole vestimentare pe care le pot purta. Un costum clasic, cu pantaloni reprezintă o variantă pentru o întâlnire de afaceri, astfel încât să fii tratată că o profesionistă. Dacă porți costum și fustă, nu alege modele scurte, deoarece au tendința de a scoate picioarele în evidență mai mult decât este necesar.

Pentru a fi gata rapid, poți opta pentru o rochie casual, midi, pe care să o asortezi la o pereche de pantofi cu toc și o geantă office. Culorile închise sunt potrivite pentru o întâlnire de afaceri, la fel și nuanțele neutre. Evită să porți haine în nuanțe intense de roz, verde sau oranj, care vor atrage prea mult atenția asupra vestimentației și nu vor crea o impresie bună în timpul unei astfel de întâlniri.

Nu știi ce să porți pe sub sacou? Alege o bluza simplă de mătase! Nu risca, purtând un model extravagant sau cu decolteu adânc. Pantalonii perfecți pentru costum sunt cei drepți sau țigaretă, din materiale de calitate.

Ținuta business pentru barbați

Din fericire, în cazul bărbaților care merg la o întâlnire de afaceri, lucrurile sunt mult mai simple. Alegerea optimă pentru vestimentație este costumul! Pentru că cele mai multe întâlniri au loc în timpul zilei, costumul poate fi purtat în nuanțe de gri sau bleumarin, de la cele mai deschise nuanțe, până la cele mai închise.

La fel de potrivit este și costumul negru clasic, la care domnii pot asorta pantofi în aceeași nuanță.

Accesorizarea ținutelor business

Accesorizarea este la fel de importantă în cazul ținutelor business, astfel încât să nu strici o ținută. Doamnele trebuie să renunțe la pantofii cu toc înalt și să opteze pentru modele simple, fără inserții, curele, funde sau panglici, cu toc mediu sau mic.

În ceea ce privește bijuteriile, sunt indicate cele minimaliste. Un ceas și un inel reprezintă accesorii mai mult decât suficiente pentru mâini. Poți alege și o pereche de cercei de dimensiuni mici sau un colier, dar nu amandoua deodată. La o întâlnire de afaceri, nu au ce caută accesoriile lungi și opulente, care să distragă atenția.

La capitolul accesorii, bărbații pot alege cravată care să complete o ținută de succes. Utile sunt și gențile de piele, unde să țină stiloul, agenda, tableta sau telefonul mobil. Și ceasul este indicat, atâta timp cât alegi un model clasic, cu o curea din piele.

Ține cont de aceste recomandări și prezintă-te adecvat la o întâlnire de afaceri! Ținuta trebuie să fie impecabilă de sus până jos, de aceea accesoriile vor fi minimaliste. Demonstrează că ai încredere în forțele proprii și afacerea va merge ca pe roate!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/6awfTPLGaCE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri