Campionatul European de Fotbal din 2024 va avea loc vara aceasta în Germania. Fie că vorbim de soluții pentru cazări mai ieftine, despre locurile dedicate fanii fotbalului, sau pur și simplu despre ”a te descurca” în Germania dacă nu ai mai fost niciodată în această țară, Cristian Sallai, un român angajat de Guvernul german pentru a promova turismul în această țară peste hotare, vine cu sfaturi pentru microbiști.

Soluții pentru problema numărul 1: Cazările scumpe în orașele unde au loc meciuri

Un eveniment sportiv de o asemenea amploare va atrage fără îndoială turiști de pe întregul continent și din afara acestuia, un lucru care fără îndoială va duce la scumpirea cazărilor în orașele unde au loc meciuri. Deși la prima vedere poate părea o bătaie prea mare de cap, cazarea într-un oraș mai mic, în apropierea metropolei unde are loc meciul la care ai bilet, va rezulta în mulți bani economisiți și uneori… chiar timp.

”Referitor la cazări, nu are rost să mințim să spunem că nu se vor scumpi. Totuși, un microbist trebuie să înțeleagă că nu trebuie să stea în mijlocul orașului München dacă are meci acolo. Infrastructura pe șine din Germania îți permite să îți iei o cazare la 15-20 km de oraș și vei face 20-30 de minute cu trenul până în centrul orașului”, explică Cristian Sallai, General Manager al biroului regional (responsabil de regiunea Balcanilor) din cadrul German National Tourist Board (GNTB) – entitate care se ocupă cu promovarea turistică a țării.

România are primul meci la München, împotriva Ucrainei, luni, 17 iunie, de la ora 16:00 (ora României).

Potrivit datelor Booking.com, o noapte de cazare în München, în acea perioadă, într-o locație bine cotată (rating utilizatori), costă în medie 1.100 – 1.600 lei.

De cealaltă parte, în Augsburg, oraș aflat la 40 de km distanță, costul mediu al unei cazări scade la 900 – 1.200 lei/noapte. Costul unui bilet de tren între cele două orașe variază între 18 și 25 de euro și poate fi chiar mai redus pentru deținătorii de abonamente. Pentru deținătorii de bilete la meci, biletul de tren poate fi gratuit (detalii mai jos în articol). Drumul cu trenul durează 28 de minute.

Celelalte meciuri ale României au loc la Köln (22 iunie) și Frankfurt (26 iunie).

Catedrala din Köln și podul Hohenzollern

”Sunt trei orașe foarte diferite. Frankfurt este un business hub, Munchen este un oraș tradițional, iar Köln este un party city al Germaniei. Cu trenul faci 2-3 ore între aceste orașe”, spune Cristian Sallai.

Cu trenul în Germania: Călătorii gratuite și reduceri pentru cei care au bilete la meci

Tren expres ICE, în Germania

Oricine deține un bilet la oricare dintre meciurile care vor avea loc la Euro 2024 va beneficia de DB ticket Euro 2024. Acesta le va oferi deținătorilor posibilitatea de a cumpăra bilete de tren la preț redus, pe rutele lungi din Germania. Copiii de până la 14 ani pot călători gratuit în baza acestui tichet, dacă sunt însoțiți.

Prețul maxim al uneui bilet cumpărat astfel este de 30 de euro, dar economiile pot fi semnificative având în vedere că unele bilete de tren în Germania pot avea cu ușurință prețuri de peste 100 de euro.

De asemenea, deținătorii de bilet la un meci primesc și un permis de călătorie (”36 Hour Travel Pass”), care le va permite să călătorească gratuit cu mijloacele de transport în orașul respectiv timp de 36 de ore. Biletul permite și călătoria gratuită cu trenurile de viteză mai mică (echivalentul Regio în România) în regiunea orașului unde are loc meciul.

Fan zone-uri și opțiuni ieftine de cazare în Germania la Euro 2024 – poți sta cu cortul în oraș

Pentru cei care vor să fie cazați chiar acolo unde are loc meciul, unele orașe din Germania vor oferi zone de camping pentru suporteri.

”La Köln, de exemplu, va exista o zonă imensă de camping, unde poți veni fie cu cortul tău, fie poți închiria de acolo un cort”, explică Sallai.

De asemenea, primăriile locale din Germania vor investi în dezvoltarea unor zone speciale pentru fanii fotbalului care au au mai reușit să obțină bilete la meciuri.

În fan zone-uri accesul va fi gratuit. Îți plătești doar berea… care este oricum mult mai ieftină în Germania decât în alte state vest-europene.

Cristian Sallai, GNTB

”Toate cele 10 orașe gazdă organizează fan-zone-uri. Marea petrecere a fotbalului va fi în afara stadioanelor. În Frankfurt, de exemplu, vor fi amplasate mari ecrane plutitoare pe fluviul Rin, iar meciurile vor putea fi urmărite astfel de fanii care nu reușesc să intre pe stadioane. Se va putea sta pe faleză și vei putea urmări meciurile pe RIN”, a declarat specialistul în turism german.

Opțiuni pentru timpul liber în orașele unde joacă România

Sugestii de vizitat în München

  • Palatul Regal
  • Muzeul BMW
  • Marienplatz (punct central al orașului / cea mai mare piață a orașului)

Sugestii de vizitat în Köln

  • Cologne Cathedral
  • Lindt Chocolate Museum
  • Museum Ludwig

Sugestii de vizitat în Frankfurt

  • Linia istorică de tramvai - Ebbelwei Express Tram
  • Römerberg – Centrul vechi al orașului
  • Main Tower (una dintre cele mai înalte clădiri ale orașului) și cartierul de zgârie nori.

Sursa foto: Shutterstock / M Kareem

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri