Lungmetrajul "Transformers" a devenit primul film care a depasit pragul de 1 miliard de dolari in box office-ul mondial, in 2014.

Lungmetrajul SF "Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction" a devenit primul film din 2014 care a depasit pragul de 1 miliard de dolari in box office-ul mondial, informeaza variety.com. Acest film, regizat de Michael Bay, este al doilea opus din franciza "Transformers" care reuseste o astfel de performanta, dupa "Transformers 3/ Transformers: Dark of the Moon" care a obtinut incasari de 1,123 miliarde de dolari in 2009, potrivit Mediafax.

Succesul de box office al filmului "Transformers: Exterminarea" a fost impulsionat de incasarile din China - a doua piata cinematografica din lume -, unde pelicula a vandut bilete in valoare de peste 300 de milioane de dolari. Filmul, lansat pe 27 iunie, a obtinut 241,2 milioane de dolari in box office-ul american si 763,8 milioane de dolari in box office-ul international. Pentru acest film, al patrulea din seria "Transformers", studiourile Paramount au decis sa opereze cateva modificari majore, inlocuindu-l pe starul primelor trei parti ale francizei, Shiar LaBeouf, cu un actor de calibru de la Hollywood, Mark Wahlberg, si turnand o mare parte din lungmetraj in China, pentru a se pozitiona ulterior cat mai bine pe aceasta piata emergenta.

De asemenea, studiourile Paramount au anuntat saptamana trecuta o prelungire de trei ani a contractului sau cu regizorul Michael Bay si cu compania de productie a acestuia, Platinum Dunes. Primele trei filme ale francizei "Transformers" au obtinut incasari de peste 2,5 miliarde de dolari pe plan mondia

Citeste si:
Consiliul Fiscal trage un semnal de alarma in legatura cu bugetul
Consiliul Fiscal trage un...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Cati bani a incasat Clujul in urma editiei din acest an a UNTOLD