La cea de-a doua editie a Effie Romania, McCann/Creative Services a castigat aurul la 3 categorii. La categoria produse alimentare McCann a obtinut aurul cu campania Kandia Ciocolata cu dragoste. La bauturi non-alcoolice campania Dorna - Esti mai aproape de natura a fost premiata tot cu un Golden Effie urmand ca la nou-introdusa categorie promotii aurul sa fie obtinut tot de McCann pentru campania Sprite Fiare pentru fiara din tine.
Cu Sprite Fiare pentru fiara din tine McCann a castigat si un Silver Drum la editia de anul trecut a Golden Drum Festival de la Portoroz.

Adrian Botan, Creative Director McCann/Creative Services: EFFIE este festivalul la care se premiaza atat eficienta cat si creativitatea. Faptul ca McCann s-a calificat si apoi a obtinut 3 premii de aur confirma nca o data valoarea noastra ca agentie, faptul ca suntem nu numai preocupati de filosofia de business a clientilor nostri dar o si ntelegem si o transpunem n cel mai bun mod n campaniile pe care le realizam.

Tot cu aceasta ocazie, agentia Momentum, parte a McCann WorldGroup a obtinut brozul la categoria bauturi alcoolice cu campania Comentatorii realizata pentru Bergenbier.

Silviu Sefer, Managing Director Momentum: Prima participare. Primul spot. Primul premiu. Comentatorii reprezinta un proiect usor atipic, deoarece campania contine valori dintr-o alta zona decat cea a imaginii marcii, vine din zona sponsorship-ului. Interbrew avea o imagine distincta pentru berea Bergenbier. n acelasi timp Bergenbier avea un parteneriat solid cu Echipa Nationala de Fotbal a Romaniei. Astfel, din dorinta de a combina n modul cel mai firesc posibil toate aceste atribute, a aparut aceasta campanie.

n competitia Effie Awards de anul acesta au fost nscrise peste 45 de campanii, de catre 20 de agentii.

Echipele implicate:
Campania Dorna: Adrian Botan Creative Director, Robert Chandler Client Service Director, Adela Dan - Copywriter, Adriana Pascan Art Director, Alexandru Dumitrescu Head of Copy, Beatrice Iftimi Group Account Director, Cristina Tutu Account Manager.

Campania Kandia: Adrian Botan Creative Director, Piotr Lysak Client Service Director, Craita Coman Senior Copywriter, Janos Kurko Art Director, Beatrice Danis Account Director, Demetra Gabasevschi Account Manager.

Campania Sprite: Radu Tinc Art Director, Emilian Arsenoiaiei Senior Copywriter si Beatrice Iftimi Group Account Manager.

Campania Bergenbier: Silviu Sefer Managing Director, Beatrice Cicu Client Service Director, Cristian Vlasceanu Creative Director, Tatiana Iordache Account Manager si coordonator de proiect.