Cea mai eficienta bere din 2004 - Tuborg Royal Export, castigatoarea Argintului la Effie Awards 2005, categoria bauturi alcoolice, revine incepand din 8 aprilie cu o noua campanie de print semnata de Graffiti BBDO.

Sloganul deja consacrat Arata ce poti capata noi valente in campania de print 2005: este mai agresiv, mai cosmopolit, mai subtil si mai incorect politic in sensul bun al cuvantului. Si asta pentru ca cele 6 (deocamdata) machete de presa si-au propus sa evidentieze foarte clar diferenta dintre lumea Tuborg Royal Export (TREx) si lumea celorlalti. Sub imaginea aparent inofensiva a unei reclame comparative se ascunde o declaratie de independenta si inteligenta explica Bogdan Mirica, Group Creative Director Graffiti BBDO.
Campania se desfasoara in presa scrisa, in principal reviste al caror public-tinta se inscrie in profilul consumatorului de Tuborg Royal Export: barbati cu varste intre 28 si 39 de ani, independenti, inteligenti, puternici, cu incredere in fortele proprii, lideri in grupul lor de prieteni.

Echipa care a contribuit la realizarea noii campanii a fost formata din:
URBB - Tuborg Romania: Catalin Ignat - Marketing Director, Razvan Mircea - Tuborg Brand Manager.
Graffiti BBDO: Bogdan Mirica - Group Creative Director, Roxana Panaitescu - Copywriter, Radu Zaharescu - Art Director, Anca Iulia Calin - Senior Strategic Planner, Catalina Cernica - Client Service Director.

Tuborg Royal Export a obtinut Silver Award la Effie 2005, fiind berea cu cea mai inalta distinctie in categorie. Campania premiata a fost cea de lansare, intitulata Senzatia puterii, incluzand TV, presa scrisa si PR. Strategia campaniei a pornit de la caracteristicile produsului - bere tare cu gust special - care au conturat pozitionarea Tuborg Royal Export: impact puternic si consumatori nonconformisti. Analiza targetului a adaugat acestei pozitionari valori ca autenticitate, putere, umor si inteligenta.

Marca internationala Tuborg Royal Export face parte din portofoliul de marci premium under licence ale companiei United Romanian Breweries si este o bere speciala, cu o concentratie de alcool de 7.2%.

Lansarea Tuborg Royal Export a avut doua obiective strategice importante, ambele atinse in decursul anului trecut. Primul obiectiv a urmarit intarirea pozitiei brandului Tuborg in segmentul premium under licence, segment in care este lider. Cel de-al doilea obiectiv strategic a constat in obtinerea primei pozitii in segmentul berilor speciale, pe care de altfel l-a evidentiat, crescandu-i valoarea si relevanta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri