"Vom rebrandui circa 120 statii PetromV, din care doua treimi vor fi sub marca OMV, iar o treime sub marca Petrom. Investitia se ridica la cinci milioane euro. Pana la sfarsitul anului, vrem sa avem 150 statii Premium (OMV) si 400 statii sub marca Petrom", a declarat Rainer Schlang, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Marketing, citat de NewsIn.

In prezent, grupul OMV din Austria gestioneaza in Romania statii de tip OMV, PetromV si Petrom.
Grupul energetic OMV a deschis in Romania primele doua benzinarii destinate transportatorilor, intitulate OMV EuroTruck, investitie totala de circa un milion euro, si intentioneaza sa inaugureze in anii urmatori inca patru statii.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele de explorare si productie, rafinare si marketing, gaze naturale si energie. Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 269 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

OMV detine 51,01% din actiunile Petrom. Grupul OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 17 tari in sase regiuni de baza in domeniul de explorare si productie. Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare are 2,03% din actiuni, restul de 6,21% fiind detinut de alte persoane fizice si juridice.