Mai mult de trei sferturi dintre americani spun ca dezvoltarea puternica a bursei de la New York din ultimii 5 ani nu a generat un efect semnificativ asupra situatiei financiare personale, potrivit unui sondaj realizat de Bloomberg la nivel national.

Mai exact, 77% dintre respondenti au afirmat ca nu au simtit efectele cresterii de 176% inregistrata de indicele Standard & Poor's 500 al bursei de la New York incepand din 9 martie 2009, cand a atins minimul crizei, scrie Mediafax.

Putin peste unu din cinci americani - un procentaj de 21% - sustin ca performantele pietei de capital le-au crescut gradul de siguranta financiara, potrivit sondajului Bloomberg, efectuat in perioada 7-10 martie.

"Nu cred ca este o crestere cu fundamente reale. Este doar un boom artificial", a comentat un politist din statul Illinois, unul dintre respondenti.

Sondajul releva de asemenea ca majoritatea americanilor - 62% - considera ca Statele Unite se indreapta intr-o directie gresita.

Citeste si:
Presedintele Iohannis se va intalni pe 20 august cu Donald Trump
Presedintele Iohannis se va...

Totodata, procentajul celor care cred ca situatia economica sau piata muncii se vor imbunatati in urmatoarele 12 luni a scazut fata de nivelul inregistrat intr-un sondaj similar derulat in luna decembrie.

De asemenea, americanii care au remarcat, totusi, evolutii pozitive nu considera ca presedintele Barack Obama a adus o contributie semnificativa.

Astfel, 56% dintre americani considera ca firmele si companiile private sunt responsabile pentru cresterea de pe bursa, fata de un procentaj de 23% care crediteaza cu un rol mai important politica economica a Casei Albe.

Rezultatele sondajului arata de asemenea concentrarea activelor financiare in randul celor mai bogati dintre americani, in timp ce pentru clasa medie locuinta constituie cea mai mare parte din avere.

Citeste si:
Atac armat in Ohio: Cel putin 10 morti si 16 raniti
Atac armat in Ohio: Cel putin...

Un procentaj de 46% dintre americani spun ca le merge mai bine decat la inceputul anului 2009, la apogeul crizei financiare si recesiunii, in timp ce 36% afirma ca sunt intr-o situatie mai proasta, iar 17% nu au remarcat vreo schimbare.

Economistii anticipeaza o crestere economica de 2,9% pentru Statele Unite in acest an, fata de 1,9% in 2013.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
SUA ar urma sa extinda acordul cu Huawei, care expira in pe 19 august