Google incepe “curatenia” de primavara. Cea mai noua informatie publicata de gigantul american si data publicitatii de presa internationala sustine ca popularul serviciu “Reader”, prin care pot fi urmatite informatiile si stirile prin fluxuri tip RSS va fi inchis, ca parte a renuntarii la anumite servicii care s-au dovedit neprofitabile in timp.
“Sunt doua simple motive pentru aceasta decizie: unul dintre acestea vizeaza scaderea numarului de utilizatori ai serviciului, dar si orientarea catre servcii si produse cu mai multa valoare adaugata”, au scris reprezentantii gigantului american pe blogul Google.

Reprezentantii companiei sugereaza celor care vor sa isi pastreze datele din Google Reader si abonarile la RSS-urile favorite sa le salveze in serviciul Google Takeout.

Google Reader nu este singurul serviciu pe care compania americana urmeaza sa il opreasca. Tot in cursul acestui an, gigantul american va inchide si alte servicii precum Google Cloud Connect, Google Building Maker, Search API for Shopping sau aplicatia Google Voice pentru BlackBerry.

Lista completa a serviciilor la care Google va renunta este disponibila aici.

Serviciul va fi oprit definitiv de la inceputul lunii iulie.

Serviciul Google Reader a fost lansat in 2005 in incercarea de a usura utilizatorilor accesul la informatiile disponibile pe site-urile preferate. Desi la inceput a fost un produs profitabil, in ultimii ani a scazut tot mai mult interesul utilizatorilor pentru aceasta platforma.

Chiar si asa, mii de utilizatori ar putea fi afectati de decizia Google.

Exista insa si o serie de alternative pentru Google Reader. O lista a celor mai populare o puteti gasi aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri