Beneficii aduse de SEO business-urilor online in 2019

Serviciile de optimizare SEO devin tot mai cautate de la o zi la alta. Numeroase brand-uri care s-au lansat sau urmeaza sa se lanseze si in online au in vedere contractarea unor asemenea servicii, fie pentru a-si castiga o pozitie mai buna in rezultatele oferite de motoarele de cautare, fie pentru a-si consolida locul deja detinut.

Popularitatea si dezvoltarea continua a acestei ramuri de servicii este dovedita de un simplu fapt: tot mai multe companii sunt dispuse sa aloce resurse uneori destul de consistente in acest sens. Ideea se sustine de asemenea si prin faptul ca investitiile au adus si rezultate, automat facandu-si aparitia si beneficiile de care au parte companiile in urma colaborarii cu agentii SEO Bucuresti si din intreaga tara.

Care sunt aceste beneficii? Randurile urmatoare le vor detalia, pentru a lamuri si mai bine faptul ca SEO ar trebui avut in vizor de orice business care activeaza in prezent in mediul online.


• Experienta de utilizare imbunatatita

Un proces SEO care utilizeaza tehnici white hat atrage dupa sine si o experienta de utilizare imbunatatita. UX (abr. eng. „user experience”) este unul dintre cei mai importanti factori de influenta asupra pozitionarilor si trebuie sa fie punctul de focus central al oricarei strategii SEO.

Citeste si:
Tehnologia AMP si cum influenteaza aceasta pozitia website-urilor
Tehnologia AMP si cum...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Continutul de calitate, optimizarea pentru dispozitivele mobile, backlink-urile relevante si absenta tacticilor de tip black hat reprezinta factori care imbunatatesc experienta de utilizare si ajuta la cresterea pozitionarilor.

In esenta, optimizarea SEO realizata corect faciliteaza experienta de utilizare. Motoarele de cautare monitorizeaza bounce rate-ul, ceea ce inseamna ca daca utilizatorii parasesc un site imediat dupa ce il acceseaza in urma unei cautari, datorita faptului ca nu au gasit informatia vizata, pagina in cauza va fi depunctata. Pentru a evita acest lucru, utilizatorilor trebuie sa li se ofere ceea ce cauta, ceea ce au nevoie - asta inseamna in fapt o experienta de utilizare imbunatatita.

• Genereaza lead-uri si conversii

SEO reprezinta o modalitate foarte eficienta de a genera lead-uri si de a le transforma in conversii. Pentru ca o cautare sa se transforme intr-un lead, este necesar sa existe si o interactiune cu business-ul in cauza, iar daca acesta se regaseste pe pozitii de top in SERP (abr. eng. „Search Engine Results Page”), exista o probabilitate ridicata ca acest lucru sa se intample.

Citeste si:
Zuckerberg: Companiile de "social media" nu trebuie să fie...
Mark Zuckerberg: Companiile...

• Scade costurile cu promovarea

Multe business-uri se bazeaza pe anunturile platite, pentru a obtine acele prime locuri in cautarile Google. Acest lucru ajuta la generarea conversiilor, insa prin eforturi investite in SEO costurile necesare pentru a obtine aceste conversii pot fi reduse la doar o fractiune din costurile promovarii prin anunturi platite.

Cu cat cuvintele cheie cautate au o concurenta mai ridicata, cu atat si anunturile platite vor deveni mai costisitoare. De asemenea, poate fi destul de dificil sa se ajunga la pozitionari de top prin strategii SEO care urmaresc cresteri organice ale pozitionarilor. O modalitate de a combate aceasta din urma dificultate se refera la utilizarea de cuvinte cheie de tip long-tail.

Oamenii sunt unici si fiecare va introduce expresii de cautare in motoarele de cautare la care unii nici nu se gandesc. Aici isi intra in rol specialistii in optimizare SEO, care reusesc sa fructifice aceasta oportunitate.

Citeste si:
Varianta digitală care permite completarea declarației pe propria...
Carantine.me, aplicație care...


• Ajuta la construirea brand-ului

SEO reprezinta o modalitate mai mult decat eficienta pentru dezvoltarea brand-ului. Credibilitatea si autoritatea detinuta pe o anumita nisa au parte de beneficii in urma unor pozitionari bune in ierarhia cautarilor.

Intr-un mod cat se poate de natural, oamenii acorda un vot de incredere extra unui business care are pozitionari de top, comparativ cu alte brand-uri situate mai jos in pozitionari. A obtine pozitionari mai bune decat ale competitiei transmite un mesaj important, si anume cel ca brand-ul, produsele si/sau serviciile oferite sunt mai bune decat ale competitorilor.

Pozitionarile bune in Google inseamna de asemenea un trafic suplimentar pe site. Traficul ridicat genereaza mai multe lead-uri si automat creste astfel si numarul de conversii. Pe cale de consecinta, conversiile contribuie automat la consolidarea brand-ului, a carui autoritate creste astfel treptat.

• Depasirea competitorilor

Intr-o lume atat de competitiva, business-urile trebuie sa faca tot ceea ce pot pentru a iesi in evidenta - o pozitionare cat mai buna in SERP poate face exact acest lucru, dupa cum spun si expertii.

• Efecte de durata

Colaborarea cu o agentie SEO Bucuresti sau din oricare alt oras aduce in cele din urma si un alt beneficiu. Serviciile SEO reprezinta o investitie ale carei efecte se fac resimtite in timp, durata extinsa a acestora fiind o caracteristica ce nu poate fi ignorata.

Pozitionarea buna in ierarhia cautarilor echivaleaza pentru orice business care activeaza in online cu un trafic ridicat, cu un numar de lead-uri asemenea, pentru o perioada indelungata. Spre deosebire de anunturile platite, ale caror eficienta este mentinuta numai atat timp cat campaniile sunt active, investitia in SEO inseamna efecte benefice resimtite pe termen lung pentru orice business.

Avand in vedere aceste beneficii care nu pot fi nicicum trecute cu vederea, devine evident faptul ca a alege servicii SEO ar trebui sa fie o optiune in cazul oricarui business pentru care se doreste dezvoltarea in 2019, dar si in anii ce urmeaza. A alege colaborarea cu o firma SEO Bucuresti este o alternativa ce poate reprezenta o veritabila rampa de lansare (sau relansare) pentru orice afacere care isi prezinta produsele si serviciile in mediul virtual.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri