Decizia apartine Curtii de Apel Alba-Iulia, sectia comercial, au aratat sursele.

Ministerul Economiei, care detine 85% din actiunile Romgaz, a decis in AGA companiei, la 30 noiembrie 2010, realizarea unei donatii de 400 milioane lei catre bugetul statului, in baza unei hotarari de guvern.

In calitate de actionar minoritar al Romgaz, cu o participatie de 15%, Fondul Proprietatea a votat impotriva acordarii donatiei si a decis sa ia masuri legale impotriva acesteia, invocand protejarea drepturilor actionarilor FP.

Tribunalul Sibiu a respins, in ianuarie, cererea formulata de FP impotriva Romgaz Medias privind anularea deciziei AGA, iar Fondul a anuntat ca va continua litigiul prin promovarea cailor de atac.

Citeste si:

Propunerea “donatiei” de 400 milioane lei din profitul Romgaz pentru finantarea deficitului bugetar a fost reintrodusa pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor, dupa ce initial fusese scoasa. Franklin Templeton a reiterat constant reactia vehementa impotriva acestei intentii, care ar putea avea o serie de efecte puternic negative. Mai mult, si brokerii spun ca statul incearca sa devalizeze compania, iar atitudinea administratorului Fondului Proprietatea este cat de poate de normala.

Citeste mai multe in analiza Devalizarea Romgaz vs. protejarea actionarilor minoritari