Actiunile bancilor au fost afectate de avertismentul Moody's ca ar putea reduce ratingurile institutiilor de credit franceze din cauza expunerii pe datoriile statului elen.

Totodata, datele economice anuntate in SUA indica pentru viitorul apropiat probleme generate de preturile tot mai mari si cresterea economica slaba.

Indicele Standard & Poor's (S&P) 500 este foarte aproape de un prag tehnic, iar scaderea sub acest nivel va determina accelerarea trendului descendent al pietei.

Sectorul asigurarilor a inregistrat scaderi abrupte, in medie de 3%.

Citeste si:

Companiile energetice au tras de asemenea piata in jos, din cauza temerilor legate de cerere determinate de datele economice slabe. Pretul petrolului a coborat la cel mai redus nivel din februarie, afectand actiunile petroliere.

Totodata, estimarile privind profiturile mai multor companii, inclusiv Ford, au subliniat pesimismul privind impactul unei economii slabe asupra mediului de afaceri.

Indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in scadere cu 1,48%, iar S&P 500 a pierdut 1,74%, in timp ce piata Nasdaq a coborat cu 1,76%.

In pofida presiunilor negative de pe Wall Street, operatorul de posturi de radio online Pandora Media a reusit un debut de succes in prima zi de tranzactionare la New York, inchizand in urcare cu 8,9% dupa ce avansa la un moment dat in cursul sesiunii cu 48,4%.