Bursa din New York a depasit piata din Hong Kong in privinta valorii IPO-urilor facute de companiile straine, pentru prima data din 2009 si pana in prezent.

Potrivit unui raport al firmei de avocatura Baker & McKenzie, companiile straine au atras 7,9 mld. dolari in cadrul a 27 de oferte publice initiale (IPO) desfasurate in acest an pe Bursa din New York si pe Nasdaq, scrie CNN. Cifra este cu 274% mai mare decat cea inregistrata in perioada similara din 2013.

Valoarea IPO-urilor plaseaza New York peste regiunea Asia-Pacific, sau, mai exact, peste bursele din Hong Kong si Australia, unde companiile straine au strans 7,4 mld. dolari in 44 de IPO-uri.

In mod ironic, piata americana a beneficiat de fluxul companiilor chineze care s-au listat pe Nasdaq in primul semestru, asa cum a fost cazul retailerului JD.com. De asemenea, Weibo – supranumit “Twitter-ul din China”, s-a listat in aprilie, ca si Leju Holdings, un serviciu online imobiliar.

Trendul va continua odata cu listarea Alibaba, un alt gigant IT din China programat sa intre in piata in a doua jumatate a anului, IPO-ul fiind evaluat la 20 mld. dolari.

Cum s-a dezvoltat...
Citeste si: 1997 Cum s-a dezvoltat parteneriatul strategic bilateral SUA - Romania

Piata IPO-urilor a explodat recent in SUA, aproape 90 de companii listandu-se din aprilie si pana iunie – cel mai bun trimestru inregistrat din 2007 si pana in prezent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Consultantii de la KPMG lanseaza Ghidul Listarii la BVB