Actionarii BRD au aprobat distributia primelor dividende dupa patru ani de pauza, iar mandatul de administrator al directorului general, Philippe Lhotte, a fost prelungit pentru inca 4 ani.

Adunarea Generala a Actionarilor BRD a aprobat un dividend brut de 0,32 lei/actiune, care in prezent ar aduce un randament de 3,2% investitorilor. Ultimul an in care BRD a distribuit dividende a fost 2012 (aferente profitului din 2011), valoarea dividendului la acel moment fiind de 0,1669 lei, in vreme ce randamentul ajungea la 1,58%.

"AGA Ordinara a aprobat reinnoirea mandatului de administrator al domnului Philippe Charles Lhotte, pentru o perioada de 4 ani, incepand cu data de 13 septembrie 2016 si imputernicirea domnului Giovanni Luca Soma - Presedinte al Consiliului de Administratie al bancii, sa semneze, in numele Bancii, Contractul de administratie cu acesta", se arata in comunicatul transmis Bursei.

BRD va distribui in acest an un total de 223 mil. lei sub forma de dividende, echivalentul a 47,8% din profitul net din 2015. Banca a anuntat un profit net de 465,8 mil lei anul trecut, de aproape sapte ori mai mare decat in 2014, ca urmare a diminuarii cu 45,8% a costului riscului si a reducerii cu 2,3% a cheltuielilor operationale.

Tot in AGA de joi, actionarii BRD au aprobat si reinnoirea mandatului de administrare al CEO-ului Philippe Charles Lhotte pentru o perioada de 4 ani. Lhotte conduce BRD din septembrie 2012, cand l-a inlocuit pe fostul presedinte Alexandre Maymat, care s-a retras invocand motive personale.

Citeste si:
Dividende 2020: Ce bani ar putea sa incaseze investitorii anul viitor
Dividende 2020: Ce bani ar...

Actiunile BRD se tranzactionau joi pe Bursa de Valori Bucuresti la un pret de 10,06 lei/actiune, in crestere cu 0,2%. A doua cea mai mare banca din Romania este astfel evaluata pe bursa la aproape 7 miliarde lei.

Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Speculatii pe termen scurt sau investitii pe termen lung?