Bursa de Valori Bucuresti a scazut cu 6% pe BET, principalul indice al pietei, la scurt timp dupa deschiderea sedintei de vineri. Evolutia vine ca urmare rezultatului referendumului din Marea Britanie, unde s-a decis iesirea tarii din Uniunea Europeana.

La ora 10:00, BET pierdea 6%, in vreme ce indicele blue-chip BET-XT era in coborare cu 5,5%.

Producatorul de aluminiu Alro Slatina scadea cel mai mult din toata piata (-15%), urmat de actiunile bancii austriece Erste Bank (-12,3%).

Actiunile Banca Transilvania erau cele mai tranzactionate din piata, inregistrand o lichiditate de 2 mil. lei, dar scadeau cu 6,3%. Dintre titlurile lichide, cele mai afectate de scaderi erau cele ale BRD (-7,1%), Petrom (6,8%) si Fondul Proprietatea (5,5%). De asemenea, Romgaz inregistra o pierdere de 3,9%, iar Electrica scadea cu 3,8%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri