VTEX, platformă de digital commerce cu sediul în Brazilia dar prezentă și în România, are în plan listarea pe Bursa din New York (NYSE) și țintește o evaluare de 3,2 mld. dolari, scrie Reuters.

Oferta publică inițială (IPO) a companiei va consta în vânzarea a 19 milioane de acțiuni clasa A la prețuri cuprinse între 15 și 17 dolari/acțiune. Luând în calcul prețul maxim, valoarea IPO-ului ar ajunge la 323 mil. dolari.

Circa 5,1 milioane de titluri vor fi vândute de acționarii existenți ai companiei, fondurile obținute astfel neurmând să intre în companie.

VTEX și-a început activitatea în Brazilia în anul 2000, s-a extins pe plan extern în 2013 și a intrat în SUA în 2017. Platforma permite clienților să își execute strategia de comerț, inclusiv construirea unor magazine online și administrarea comenzilor.

Compania are clienți în peste 32 de țări, printre care Sony, Nestle și McDonald’s.

Citeste si:
VTEX se mișcă bine pe bursa de la New York: IPO peste așteptări
VTEX se mișcă bine pe bursa...

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri