Actionarii Mecanica Rotes au aprobat majorarea capitalului social cu un milion de lei, pana la 42,44 milioane lei (11,6 milioane euro) prin incorporarea rezervelor ce vor fi acordate sub forma de actiuni gratuite, potrivit comunicatului transmis pietei Rasdaq.

Pentru majorarea capitalului vor fi emise 1,03 milioane actiuni cu valoarea nominala de 1 leu.

Vor avea dreptul la acordarea de actiuni gratuite toti actionarii care vor fi inregistrati in registrul actionarilor la data de 10 martie, fiecarui actionar i se va acorda un numar intreg de actiuni, la 40 de actiuni vechi detinute revenind una noua.

In prezent, Mecanica Rotes Targoviste are un capital social de 41,4 milioane lei, divizat in 41,4 milioane actiuni cu o valoare nominala de 1 leu. Actionarii principali ai societatii sunt Amirastar Trading cu 30,46%, Amicosottis SA cu 22,85% si Catalin Chelu cu 12,23% din capital.

Productia companiei este axata pe fabricarea de truse de sudura si taiere cu oxigaz, robinete pentru butelii si reductoare.

Mecanica Rotes si-a marit anul trecut profitul de aproapre cinci ori la 7,5 milioane lei ( 2,08 milioane euro), in timp ce afacerile companiei au avansat cu 13,2% pana la 6,8 milioane lei (1,85 milioane euro), potrivit rezultatelor preliminate anuntate saptamana trecuta.

Actiunile Mecanica Rotes erau cotate la inchiderea sedintei din 21 februarie la 0,58 lei, ceea ce conduce la o capitalizare de 24,02 milioane lei (6,56 milioane euro). Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul METY.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Electroarges va face oferta de preluare la Amplo Ploiesti