Actionarii SIF5 contesta in justitie mentinerea in functie a lui Dinel Staicu

SIF Oltenia este chemata in instanta de alti treisprezece actionari pentru anularea hotararilor luate in adunarea generala din 29 august, care l-au confirmat pe Dinel Staicu in functia de presedinte si director general al societatii de investitii, potrivit unui comunicat transmis Bursei.

"In principal, acuzele reclamantelor se refera la suspendarea dreptului de vot in cadrul adunarii generale ordinare a actionarilor SIF Oltenia din date de 29 august pentru un grup de actionari care actioneaza concertat si care detin actiuni la SIF Oltenia peste limita de 1% din capitalul social prevazuta de lege, printre care se afla si reclamantele", se arata in comunicatul societatii de investitii financiare.

SIF Oltenia a fost citata in calitate de parata in opt dosare, la tribunalul Dolj. Astfel, Carmen Vlaicu, Cezar Rimar si firmele Fimansat, Debrocons, Zorber Big, Scop Line, Altur, Comrimet si Groval Trade cer anularea hotararilor din controversata adunare generala din 29 august.

Totodata, Amirastar Trading, Delmato Group, Alfaline si Sunco Prest cer suspendarea executiei hotararilor luate in AGA.

SIF Oltenia a mai fost reclamata la inceputul saptamanii trecute de alte noua firme care au cerut anularea deciziilor luate in sedinta actionarilor din 29 august.

Actionarii SIF Oltenia au fost convocati in 29 august si au decis sa il mentina in functia de presedinte si director general pe Dinel Staicu, in ciuda preoceselor in care este implicat.

Florian Buzatu, membru in consiliul de administratie al SIF5, declarase ca 62% din actionarii societatii de investitii, prezenti la a doua convocare a adunarii generale, si-au dat girul pentru mentinerea lui Staicu la conducere.

Potrivit legislatiei in vigoare, investitorii nu pot detine mai mult de 1% din actiunile unei societati de investitii financiare.

Dinel Staicu este acuzat de Departamentul National Anticoruptie ca a fraudat Banca Internationala a Religiilor cu 5 milioane de euro.

SIF Oltenia (SIF5) a raportat in primul semestru un profit net de 53,77 milioane lei (14,6 milioane euro), cu aproape o treime mai mic decat cel consemnat in acelasi interval din 2007, de 78,08 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri