Bursele din Viena si Bruxelles au deschis sedinta pe verde, dupa scaderi puternice inregistrate ieri, mentinand tendinta crescatoare a marilor burse europene, anunta AFP.
Indicele ATX al burseri din Viena a deschis sedinta in urcare cu 1,84%, la 2.295,37 puncte, dupa o coborare anterioara fara precedent de 8,71%, informeaza NewsIn.

Totodata, titlurile bancilor Erste Bank si Raiffeisen International s-au apreciat cu 2,82%, respectiv 3,01%. Indicele vedeta al bursei din Bruxelles, BEL 20, a urcat cu 1,45%, pana la 2.357,55 puncte.

Cotatia actiunilor grupului franco-belgian Dexia a urcat cu 18,24%, dupa ce a obtinut acordul Frantei, Belgiei si Luxemburgului de a oferi credite.


Indicele bursei londoneze Footsie-100 a crescut cu 64,74 puncte, sau 1,48%, fata de nivelul atins la inchiderea sedintei de miercuri, la 4.431,43 puncte. Pe bursa din Frankfurt, indicele Dax a deschis sedinta in crestere cu 0,81%, la 5.054,09 puncte, dupa o coborare de 6% inregistrata in sedinta anterioara.

Bursa din Paris a debutat, de asemenea, in urcare, indicele CAC 40 avansand cu 2,09%, la 3.570,11 puncte si recuperand partial pierderile masive de 6,31% inregistrate in sedinta de ieri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri