Astfel la finalul lunii, actionarii vor putea aproba de principiu fuziunea dintre cele doua companii farmaceutice.

Actionarul majoritar al Dornafarm este Ovidiu Constantin Rabanca cu o participatie de circa 33%. Compania are o valoare de piata de 3,44 milioane de lei, conform cotatiei de 0,28 lei inregistrata in sedinta de tranzactionare de astazi.

Farmaceutica Remedia Deva (RMAH) se tranzactioneaza de la inceputul lunii februarie pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, dupa transferul de pe rasdaq.

Compania Farmaceutica Remedia a inregistrat anul trecut pierderi de 3,03 milioane lei (823.000 euro), comparativ cu profitul de 383.000 lei obtinut in 2007, dupa ce cheltuielile societatii au crescut intr-un ritm mai alert decat veniturile.

Actionarul majoritar al societatii este presedintele companiei Valentin-Norbert Tarus, cu o detinere de 71,05%, in timp ce fondul de investitii Artio Global Management LLC (fostul Julius Baer) are o participatie mai mica de 5% din capitalul social.

Farmaceutica Remedia are o valoare de piata de 16,74 milioane lei, potrivit cotatiei de 0,17 lei, stabilita in ultima sedinta de tranzactionare.