Conducerea Broker Cluj (BRK) l-a numit pe Ciprian Zah ca administrator provizoriu, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a informat firma de brokeraj ca Petru Prunea nu mai este compatibil cu functia de membru in consiliul de administratie, potrivit NewsIn.

Consiliul de administratie al Broker s-a intalnit joi si a luat act de incompatibilitatea lui Petru Prunea. Totodata, actionarii vor trebui sa isi aleaga in urmatoarele zile un administrator permanent.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a sanctionat drastic la mijlocul acestei luni conducerea Broker Cluj (BRK), lui Petru Prunea si Adrian Ceuca fiindu-le interzisa desfasurarea de activitati pe piata de capital pentru 5, respectiv 3 ani, in timp ce casa de brokeraj va plati o amenda de 724.000 lei.

Masurile de sanctionare au venit in urma controlului de fond pe care l-au efectuat comisarii CNVM la casa de brokeraj. Potrivit ordonantelor, la firma de brokeraj s-au descoperit mai multe nereguli, printre care si nerespectarea unei decizii cu privire la interzicerea desfasurarii temporare a activitatilor la sucursalele Alba Iulia, Arad, Bistrita, Botosani, Bucuresti, Ploiesti, Satu Mare, Sibiu si Timisoara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Broker Cluj devine BRK Financial Group dupa ce si-a extins activitatea