Update 1: Schimburile de pachete cu actiunile Bancii Transilvania au fost constante in ultima perioada, si, chiar daca zvonurile privind o posibila preluare a institutitei de credit continua, brokerii spun ca e un simplu schimb de pachete intre actionari.

“Cred ca sunt reasezari ale detinerilor intre actionari. Dupa o asemenea criza, unii au ramas cu mai putine actiuni si vor sa reintre mai mult in business iar altii vor sa iasa. Parerile privind sistemul bancar sunt impartite, si de aici deriva aceste tranzactii”, sustine Nicu Grigoras, broker la Intercapital Invest.

Valoarea de 10 milioane euro este una foarte ridicata, raportat la rulajele din ultima perioada de la Bursa, dar Grigoras crede ca astfel de tranzactii sunt normale in conditiile in care se fac modificari in ponderea detinerilor.

El crede ca Banca Transilvania nu se va vinde in viitorul apropiat, deoarece nu este cel mai bun moment.

Cerea si oferta nu se vor intalni in aceste momente, cand vanzatorii nu sunt dispusi sa vanda cu discount iar cumparatorii nu vor sa cumpere la suprapret, spun specialistii.


Brokerii: Banca Transilvania nu se va vinde in urmatorul an

Update: In mai putin de doua ore de la deschiderea sedintei bursiere de la BVB au fost incheiate 4 tranzactii speciale cu actiunile Bancii Transilvania, in valoare totala de 10 milioane de euro, potrivit datelor bursei.

Tranzactiile au fost incheiate la un pret negociat de 1,62 lei/actiune, iar in total au fost transferate 26.472.500 de actiuni TLV . Primele doua tranzactii au fost realizate in debutul sedintei, iar urmatoarele doua cu aproximativ o ora mai tarziu.

Doua tranzactii speciale cu actiunile Bancii Transilvania (TLV) in valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro au fost incheiate in debutul sedintei de la Bursa de Valori Bucuresti, prin intermediul carora s-a transferat 0,37% din capitalul institutiei de credit.

Tranzactiile din debutul sedintei de la BVB au fost realizate la un pret negociat de 1,6 lei pentru o actiune, iar in total au fost transferate 3.972.500 de titluri TLV, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 6,35 milioane lei.

In urma cu doua saptamani Claudiu Silaghi, membru in Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania, a vandut un pachet de 13,06 milioane de actiuni, mai exact 1,2% din capitalul bancii, tot prin intermediul unei tranzactii speciale. Pretul la care au fost vandute actiunile a fost de 1,62 lei/actiune.

Banca are un capital social de 1,059 miliarde lei, impartit in 1,059 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

Valoarea de piata a bancii este de 1,7 miliarde lei (4,03 miliarde euro), conform ultimei cotatii de 1,61 lei/actiune.