Casa de brokeraj Broker Cluj (BRK) a transformat opt sucursale in opt orase in agentii si a renuntat la reprezentantii compartimentului de control intern din acele sedii, conform ultimului buletin al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM)
Pe langa transformarea sucursalelor din Iasi, Botosani, Oradea, Slatina, Arad, Bucuresti, Timisoara, Suceava, Broker Cluj a mai infiintat o agentie in Satu Mare.

Conform declaratiilor noului director general al Broker Cluj, Grigore Chis, la o agentie va lucra doar un singur angajat, urmand ca pana la finalul anului inca doua sucursale sa treaca prin aceasta restructurare.

In iulie, Broker Cluj a renuntat la opt sedii in tara din sase judete si a decis transformarea sucursalei din Alba Iulia in agentie.

Casa de brokeraj a raportat pierderi de 1,75 milioane lei (414.000 euro) in primele sase luni din acest an, dar a reusit sa faca un profit de aproape 550.000 lei in trimestrul al doilea.

In luna aprilie, CNVM le-a interzis fostilor sefi de la Broker Cluj, Petru Prunea si Adrian Ceuca, sa mai desfasoare activitati pe piata de capital pentru cinci, respectiv trei ani, iar casa de brokeraj a fost amendata cu 724.000 lei.

In acelasi timp, la acea data, arbitrul pietei de capital a amendat 19 angajati ai Broker Cluj din cadrul sucursalelor Alba, Timisoara, Baia Mare si Cluj, dupa ce a descoperit mai multe nereguli in activitatea acestora, valoarea totala a amenzilor ridicandu-se la 67.500 lei.

Societatea are un capital social de 144,7 milioane lei, impartit in 289,4 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,5 lei. Valoare de piata a Broker este de 68,6 milioane lei (16,1 milioane euro) conform ultimei cotatii de 0,237 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri