Producatorul de masini agricole Mecanica Ceahlau (MECF) se asteapta la un profit brut de 0,27 milioane lei in acest an, cu 80% mai mic decat rezultatul brut prognozat de 1,1 milioane lei pentru 2009, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
De asemenea, compania estimeaza venituri totale de 21,28 milioane lei si cheltuieli de 21,06 milioane lei, potrivit bugetului pentru 2010 aprobat de actionari.

Totodata, actionarii au mai aprobat si programul de activitate pentru acest an care cuprinde aplicarea de politici de minimizare a costurilor pentru mentinerea preturilor competitive, imbunatatirea continua a calitatii produselor si a serviciilor, concentrarea activitatilor de vanzare pe obiectul de dezvoltare a pietei interne si externe.

Optimizarea cheltuielilor cu materiile prime, materiale si resurse energetice, atragerea de fonduri structurale prin participarea societatii cu proiecte de modernizare tehnologice sunt alte puncte din acest program.

In cadrul adunarii generale, s-au ales si doi noi membrii in Consiliul de Administratie al societatii, respectiv Marius Chis, directorul general al casei de brokeraj Broker Cluj, si Carmen Ianculescu, in locul administratorilor care au renuntat la aceasta functie.

In cursul lunii ianuarie, Mecanica Ceahlau si-a majorat capitalul social cu 8 milioane lei de la 16 milioane lei la 24 milioane lei, prin aport de numerar de la actionari.

Potrivit ultimei raportari, actionarul majoritar al companiei este SIF Moldova (SIF2), cu 55,10% din capital, in vreme ce fondul de investitii Eastern Eagle Fund LTD Winward Cym avea o participatie de 21,56%. De asemenea, Broker Cluj detine mai putin de 5% din actiuni.

Capitalizarea Mecanica Ceahlau este de 25,2 milioane lei (6,11 milioane euro), aferenta ultimei cotatii de 0,105 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri