Analistii Erste Group au ridicat pretul-tinta pentru actiunile OMV Petrom (SNP) la 0,32 lei/titlu, cu 10% mai mare decat cotatia de la finalul saptamanii trecute, si reconfirma recomandarea de acumulare, potrivit unui raport de analiza.
Specialistii considera ca titlurile au un potential de crestere de 10% in urmatoarele 6 luni, iar in urmatoarele 12 luni de 86%, in conditile in care de la inceputul anului actiuni au crescut cu 15%.

Pretul-tinta anterior de 0,31 lei/actiune a fost majorat datorita imbunatatirii mediului economic din Romania.

“Ne-am redus estimarile din cauza performante slabe a segmentul de rafinarie si marketing”, se indica in raportul de analiza. Analistii se asteapta la un rezultat net de 1,47 miliarde lei pentru 2010, in usoara crestere fata de 2009, si prognozeaza o marja de profit de 10% pentru acest an.

De asemenea, specialistii se asteapta la o rata a rentabilitatii financiare de 9,95% in acest an si anticipeaza ca datoriile companiei sa creasca cu 7% la 2,72 miliarde lei.

“Privind sectorul de exploatare si productie am redus prognozele ca urmare a estimarii noastre de scadere a pretului la pretul. Ne asteptam ca pretul petrolului Brent sa scada la 72 dolari in acest an, iar acest lucru va duce la reducerea estimarilor noastre privind rezultatul EBIT cu 13%-17% in perioada 2010-2012”, afirma analistii Erste Group.

Desi producatorul de titei si gaze naturale a raportat un profit net de 1,36 miliarde lei (321 mil. euro), in crestere cu 34% fata de cel din 2008, conducerea Petrom va propune actionarilor sa nu distribuie dividende in acest an pentru a sustine investitiile planificate pentru 2010.

Compania are un capital social de 5,66 miliarde lei, impartit in 56,6 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Actionarul majoritar este OMV Austria, cu o detinere de 51,01%, urmat de Ministerul Economiei, cu o participatie de 20,6%, in timp ce Fondul Proprietatea are 20,11% din capitalul social.

OMV Petrom are o capitalizare de 16,48 miliarde lei (4,03 mld. euro), conform ultimului pret de 0,291 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri