Mark Mobius intra in boardul OMV Petrom

Actionarii OMV Petrom (SNP) au aprobat numirea lui Mark Mobius, presedintele Franklin Templeton Management, ca membru in consiliul de administratie al companiei si au stabilit bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Mobius a fost propus ca urmare a revocarii lui Daniel Costea, reprezentant al Fondului Proprietatea, in conditiile in care in scurt timp administrarea FP va fi preluata de catre Franklin Templeton.

Pentru acest an, compania si-a bugetat un profit in usoara crestere, de 1,7 miliarde lei (0,41 mld. euro) si estimeaza o crestere a afacerilor cu 9%, la 14 miliarde lei, fata de cifrele din 2009.

De asemenea, in adunarea generala actionarii au aprobat decizia directoratului OMV Petrom de a nu distribui dividende pentru rezultatul financiar din 2009. Compania si-a bugetat investitii in valoare de 6,91 milioane lei in 2010, cu 67% mai mari decat cele din anul precedent.

Majorarea capitalului cu 201,86 milioane lei ce urma a fi discutata in cadrul adunarii generale de ieri a fost amanata pentru o intalnire ulterioara, potrivit hotararilor din AGA transmise BVB.

Compania are un capital social de 5,66 miliarde lei, impartit in 56,6 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Actionarul majoritar este OMV Austria, cu o detinere de 51,01%, urmat de Ministerul Economiei, cu o participatie de 20,6%, in timp ce Fondul Proprietatea are 20,11% din capitalul social.

OMV Petrom are o capitalizare de 18,4 miliarde lei (4,45 mld. euro), conform ultimului pret de 0,325 lei/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri