Actionarii firmei specializate in constructia conductelor magistrale de gaze, petrol si apa Condmag Brasov (COMI) au subscris titluri de 14,46 milioane de lei in prima etapa a majorarii de capital social, reprezentand 94,4% din valoarea programata, informeaza Mediafax.

Cele 144,62 milioane de titluri au fost subscrise de actionari la valoare nominala de 0,1 lei.

Actionarii Condmag au aprobat, la inceputul lunii noimbrie, majorarea capitalului social cu 15,3 milioane lei, prin aport in numerar, banii urmand sa fie folositi pentru achizitia de echipamente, cu scopul cresterii capacitatii operationale.

Etapa a doua se va derula in perioada 14 februarie - 7 martie, iar cele 8,52 milioane de titluri ramase nesubscrise vor putea fi achizitionate doar de actionarii care au subscris in prima etapa, dar proportional cu detinerea din capitalul social.

In prezent, compania are un capital social de 22,9 milioane lei.

Fondurile obtinute in aceasta operatiune ar putea fi utilizati si pentru sprijinirea activitatii societatilor din grupul Condmag, prin eventuale majorari de capital.

Cel mai mare actionar al Condmag este omul de afaceri Gheorghe Calburean, care detine prin compania Dafora 44,64% din actiuni. Calburean este si presedinte CA la Condmag si Dafora. In actionariatul companiei din Brasov se mai regaseste si fondul de investitii inregistrat in Olanda OGBB A Van Herk (10,63%).

Actiunile Condmag au inchis sesiunea de joi la un pret cu 2,39% mai redus, de 0,445 lei. La aceasta cotatie compania are o capitalizare de 102,22 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si